Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Acte a La Torna de denúncia del procés contra Gestores Pro-Amnistia

 Aquest dijous 22  es realitzarà un acte a l’Ateneu La Torna de la Vila de Gràcia per denuniciar el procés judicial contra les Gestores Pro-Amnistia.  L'abril passat va començar el tercer macrojudici contra l'esquerra independentista basca. Després del judici a la joventut independentista basca i l’anomenat macrosumari 18/98, aquests dies els tribunals especial espanyols processaran l’exemplar moviment proamnistia basc, destacat per la defensa dels drets humans i les llibertats durant dels darrers trenta anys. A l'acte intervindran Julen Arzuaga, advocat basc processat en el sumari 33/01, Ramon Piqué de Memòria contra la Tortura i l'advocat Jaume Asens, de la Comissió de Defensa.

 

20/05/2008 22:08 Internacional

Els convocants de l’acte han destacat que aquest judici és una nova mostra del tarannà repressiu espanyol que vol tipicar com a delicte la defensa jurídica, la reivindicació dels drets humans i la més fonamental de la solidaritat en un país on en democràcia s'han produït 16.000 detencions, milers d'empresonaments i 6.000 denúncies per tortures.

A l’acte hi participaran Julen Arzuaga, advocat basc processat en el sumari 33/01, Ramon Piqué, de l'Associació Memòria contra la Tortura i represaliat detingut a l’operació Garzón del 1992 contra l’independentisme català,  i Jaume Asens, advocat de la Comissió de Defensa del Col•legi d'Advocats.

 L’acte està convocat per al dijosu 22 de maig a les19.30 a l’Ateneu La Trona (c/Sant Pere Màrtir, 37 baixos. Vila de Gràcia • Metro L3 Fontana/Diagonal de Barcelona)


Cal recordar que el passat 25 es va realitzar una concentració a les Rambles de Canaletes emmarcada en la denúncia contra el procés a Gestores Pro-Amnistia. Els convocats van exposar que en tots aquests anys, de 1977 al 2008, l’Estat espanyol i les seves clavagueres han perseguit de manera violenta l’independentisme basc, tant amb mètodes il.legals com amb altres formes de terror, que han causat la mort de 321 ciutadans bascos,fallits a conseqüència de la repressió i la violència exercida pels seus cossos de seguretat o per mercenaris. Una xifra a la qual cal afegir el sofriment produït sobre més de 4.000 persones que van ser preses per motius polítics (i de les qual continuen 739 empresonades i dispersades sense drets ni garanties).

Les persones pertanyents al col.lectiu antirepressiu ara jutjats, les Gestores Pro-Amnistia, han estat encalçades i atacades amb violència també durant aquests 30 anys, només pel fet de difondre la solidaritat i denunciar les vulneracions dels drets humans. Només per exercir aquesta lluita contra la tortura i la retallada de drets, que en xifres es correspon a més de 35.000 persones detingudes i 7.000 torturades durant aquests anys, el col.lectiu antirepressiu basc està sent jutjat també aquests dies sota nul.les garanties jurídiques i ofegada en el silenci mediàtic dominant: el mateix silenci que preval després d’il.legalitzar 10 organitzacions polítiques i perseguir i clausura 4 mitjans de comunicació.
 

Per saber-ne més:

www.suport-eh.cat/

Solidaritat catalana amb els processats de Gestores Pro-Amnistia Llibertat.cat

El moviment independentista basc fa una crida a construir “muralles de populars”contra la repressió Llibertat.cata

La Comissió de Defensa denuncia el caràcter polític de les sentències contra l’independentisme basc Llibertat.cat

L’Advocacia de l’Estat continua l’ofensiva contra EHAK i ANB amb el suport de l’espionatge polític Llibertat.cat

Furetejant el sumari 18/98

Advocats internacionals avaluaran el procés 18/98; presentació dels informes a Barcelona Llibertat.cat

Juristes internacionals denuncien el tancament d'Egin i Egunkaria Llibertat.cat

Blocaires de l'Esquerra Independentista per la llibertat d'expressió Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid