Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1er de maig de suport al pres polític Franki

 El 1er de Maig d’enguany ha quedat marcat per la revindicació de llibertat del jove egarenc empresonat Francesc Argemí “Franki”. A diferents poblacions del Països Catalans s’han realitzat accions simbòliques de suport al pres polític de Terrassa. A Gràcia, durant el dinar de la Intersindical-CSC, a la manifestació de Barcelona i a Tarragona, a Sant Cugat, a La Garriga, etc., la denúncia per aquest empresonament polític ha esdevingut un clam. A la presó de Brians, el Franki ja ha estat traslladat a un mòdul ordinari, el núm. 6, i finalment aquest cap de setmana podrà rebre la primera visita dels seus familiars.

02/05/2008 15:29 Política

El recent trasllat a un mòdul ordinari a la presó de Brians 2 (a Sant Esteve Sesrovies) ha normalitzat la vida en captiveri del pres polític, que fins ara es trobava en una situació transitòria d’aïllament “provisional” (no podia accedir a la lectura, ni pertinences, no podia escriure cartes, no tenia accés a diners per a les despeses personals –pecuni-, ni rebre visites de l’exterior). Aquest cap de setmana podrà rebre la primera visita dels seus familiars, que també podran ingressar-li diners per a les seves despeses (tabac, segells, cafè, paper, alimentació i productes per a la higiene personal).


Els col.lectius de suport al represaliat (SAT, Alerta Solidària, especialment) han desplegat una campanya perquè es facin arribar telegrames de suport i cartes a en Franki. L’adreça és la següent:


 Francesc Argemi Anglada
C.P Brians 2 (modul 6)
Apartat de Correus 3000
08760-Martorell
Barcelona

Demà diumenge 2 de maig hi ha convocada una marxa de cotxes fins la presó de Brians per donar suport al Franki.Els punts de sortida d'aquesta marxa seran des de Barcelona a les 18h a l'Avinguda del Doctor Marañon i des de Terrassa a les 18:30h a Rambleta del pare alegre (Hotel Don Cándido).

Per al dissabte 8 de maig hi ha convocada una manifestació central a Barcelona convocada per SAT (Solidaritast Antirepressiva de Terrassa), que s'iniciarà a les 18h a la plaça Universitat.

 

 

 

D’altra banda, Alerta Solidària ha realitzat una Crida a l’Esquerra Independentista i a la resta del poble català a mobilitzar-se davant l’empresonament del company Francesc Argemí el passat dilluns 28 d’abril.

 A Tarragona s’ha editat un vídeo de les mobilitzacions i accions de suport a en Franki en el marc del 1er de Maig. Durant la manifestació unitària les consignes en suport al Franki van ser les més corejades. A l’acte final en Jordi Martí i Font, en nom de la CGT, va llegir el manifest conjunt a la porta de l’Ajuntment per la llibertat del Franki.

 A Alaquàs (Horta Sud) la matinada del 30 d’abril, membres de l’AJ L’Aixada van despenjar la bandera espanyola situada a l’Hotel Husa del municipi com a protesta per la detenció del Franki. L'AJSC de Sant Cugat del Vallès, durant la nit de l'1 al 2 de maig, va realitzar una penjada de pancartes a diferents indrets d’aquesta població en suport al jove egarenc.

 

A La Garriga (Vallès Oriental), una manifestació va recórrer els carrers d'aquesta població demanant la llibertat del Franki i denunciat el caràcter de persecució política del seu empresonament. Els convocants, Esquerra Independentista de la Garriga (formada per la CUP, el SEPC i l'Assemble de Joves "La República") van emetre una nota de premsa en què atacaven durament que tant la sentència, com el procediment judicial tenen un caràcter purament polític, el qual demostra la voluntat de l'Estat espanyol  d'imposar una pena exemplar per intentar frenar les veus dissidents al seu ordre polític, social i econòmic. Però l'efecte és en realitat el contrari, ja que amb sentències com aquestes, veiem cada cop menys legítima la suposada democràcia espanyola, que en ple segle XXI empresona un jove per un delicte tant absurd com aquest.

 

 

 

Comunicats de suport al Franki

Solidaritat amb Francesc Argemí, Franki Moviment de Defensa de la Terra (MDT)

Comunicat davant l'empresonament d'en Francesc Argemí. Endavant 

Llibertat pel Franki! Prou empresonaments políticc!. Maulets 

Per saber-ne més:

Els Mossos antiavalots colpegen les persones que protestaven contra l'empresonament del Franki Llibertat.cat

Mobilitzacions i solidaritat amb el Franki a Terrassa, Tarragona, Lleida, Vilafranca...Llibertat.cat 

El Franki ha estat traslladat a la presó de Brians. Llibertat.cat Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid