Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Primer desnonament a La Barceloneta conseqüència del "pla dels ascensors"

Ahir al matí es va celebrar als jutjats de Barcelona el judici per desnonar a la Margarita, el Carles i l'Agustí; tres veïns de La Barceloneta sense recursos econòmics que són els primers afectats pel "pla dels ascensors". Un grup de veïns es va reunir a les portes del jutjat per donar suport als afectats, amb una pancarta que deia "contractes de cinc anys: i al veí qui el protegeix?", segons informa el bloc La Barceloneta amb l'aigua al coll

08/04/2008 12:42 Territori

Abans de començar el judici se li va lliurar simbòlicament les signatures recollides al jutge, que va reconéixer com una situació greu el que estava passant a La Barceloneta.

S'han recollit centenars de signatures per donar suport a aquesta familiar, però la pressió immobiliària és més forta que les demandes dels veïns del barri, segons es denuncia en el bloc

El judici es celebrar sense que l'acusat estigues present, ja que des de que va conèixer la notícia, no ha pogut alçar-se del llit.

L'advocat de la defensa va demanar que els demandats no hagin de carregar amb les costes del judici, ja que es tractava de gent amb uns recursos econòmics mínims. També es va demanar que l'execució de la sentència s'endarrereixi, de manera que els serveis socials de l'ajuntament puguin trobar un pis per aquesta família. La sentència sortirà en eltermini de deu dies.

El cas de L'Agustí i de la seva família, és un cas més dels moltíssims contractes de cinc anys que es no es renoven o dels molts casos de mobbing que s'estan produint en el barri i que està representant una expulsió lenta dels veïns de tota la vida.

L'Agustín i la seva família són persones fràgils i tenen uns ingressos salarials mínims. El desnonament de la seva casa i la més que probable expulsió del barri (donat el preu desorbitat dels lloguers) pot representar-los problemes de salut física i psíquica (duen tota la vida vivint en La Barceloneta) al perdre tots els seus llaços d'amistat i d'arrelament.

Aquest serà el primer desnonament des de que es va aprovar el "pla dels ascensors" que consisteix en eliminar habitatges per posar ascensors als edificis de La Barceloneta. En aquesta reforma són els propietaris els que han de pagar tots els costos, inclòs el reallotjament dels veïns que perdin casa seva. Això i l'increment dels apartaments turístics, està provocant que els grans propietaris, les immobiliàries i promotores intentin desfer-se dels veïns no rentables quan abans millor.

 

Per saber-ne més:
Concentració davant des jutjats de Barcelona contra l'especulació urbanística a Barceloneta. Llibertat.cat

Les denúncies per assetjament immobiliari s'han doblat en un any a Barcelona. Llibertat.cat

 

Com reconèixer el mobbing?.  La Barcelona amb l'aigua al coll 

Vídeo Jornades "La Barceloneta parla i decideix" . La Barcelona amb l'aigua al coll

Jornades “La Barceloneta parla i decideix”. Llibertat.cat

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid