Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Universitat de Lleida es posiciona contra l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior

El passat dimarts es celebrà un referèndum no vinculant entre la comunitat universitària de la Universitat de Lleida. Si bé aquesta iniciativa no comptà amb cap mena de col·laboració per part de la institució, es calcula que tingué un participació estimada del 20% dels 8.000 membres d’aquesta universitat. La majoria dels i les participants es mostraren partidàries de congelar l’aplicació d’aquesta reforma universitària i per la obertura d’un debat al voltant del futur model universitari a construir.

17/04/2008 15:57 Política

La organització d’aquesta consulta anà a càrrec del moviment estudiantil de la universitat de les comarques de ponent, encapçalat per les Assemblees de Facultat i Escola així com pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC). En la seva valoració pública, lamenten que no se’ls facilités el cens universitari, encara que això si que es fa davant d’altres esdeveniments més lúdics, així com que ja abans de la seva celebració el rectorat es negués a tenir en compte els resultats que s’obtinguessin.

El cert és que davant de la pregunta S'ha de congelar l'aplicació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES) i iniciar un procés de debat sobre el futur de la Universitat Pública?, fins un 94% dels vots es decantaren pel Sí davant d’un 4% que ho feu pel No. Els i les organitzadores destaquen que la participació ha estat més elevada que en la recollida de signatures que iniciaren en suport a un hipotètic referèndum amb antel·lació, així com el fet que la participació, sempre aproximada, supera el 10% obtingut en les darreres eleccions a rector o bé el 3% de les darreres eleccions al consell d’estudiants.

Conseqüentment, des de la organització s’anuncia que “farem respectar” els resultats del referèndum tant a dins com a fora dels òrgans de govern de la universitat, així com en d’altres institucions, “tal com hem fet fins ara”.

Per saber-ne més

Referèndum sobre el Procés de Bolonya a la Universitat de Lleida - Llibertat.cat

Els estudiants hem decidit decidir, defensem la pública! - SEPC

Aturem Bolonya! - Moviment estudiantil a la UdL 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid