Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Plataforma en Defensa de l'Ebre denuncia les maniobres de distracció del govern

 La Plataforma en Defensa de l'Ebre ha exposa públicament el seu malestar envers el govern de la CAC després de tenir coneixement del futur minitransvasament de l'Ebre per proporcionar aigua a Barcelona i l’àrea metropolitana. Han denunciat que el govern autonòmic els ha mentit i que ha utilitzat el transvasament del Segre com una maniobra de distracció. Segons les declaracions dels  portaveus d’aquest moviment popular, l'executiu català els havia garantit en entrevistes anteriors que no es plantejaria aquest projecte hídric.

13/04/2008 23:07 Territori

La Plataforma en Defensa de l'Ebre es demana als regants que no es venguin i proposa mobilitzacions perquè el govern català rectifiqui. Per a  la Plataforma, amb el transvasament d’aigua cap a Barcelona  es farà malbé l’entorn del riu Ebre per interessos urbanístics i polítics. També han exposat que això donaria peu a què més endavant s'ampliés la concessió de transvassaments.


 D’altra banda, prop de 300 pagesos i ciutadans de les comarques de Tarragona van manifestar-se ahir davant l'ajuntament tarragoní contra la gestió actual de l'aigua i el projecte de transvasament des de l'Ebre per abastir Barcelona i la seva àrea metropolitana. Els portaveus dels pagesos mobilitzats van declarar que no pot faltar aigua per a ús de boca, però que no veuen clar que l'aigua que s'extregui dels pous i aqüífers vagi a parar a les indústries de l'àrea metropolitana. L’oposició a la idea d’aquesta mesura va ser rotunda, ja que “al Camp no n'hi sobra ni una gota”.

Per saber-ne més:

L'Assemblea Pagesa de Catalunya no accepta cap transvasament Llibertat.cat

 LA CUP: "els transvasaments no són la solució". Llibertat.cat

Vuitanta vuit camps de golf al sud de l'Albera. Llibertat.cat

Dossier sobre l'amenaça del golf. El Tems 14.08.07

El golf consumeix la mateixa aigua que 20 milions de caps de bestiar. Directa núm 86 

La CUP de Lleida en contra del transvasament del Segre i anuncia mobilitzacions. Llibertat.cat

"No s'està gestionant la sequera amb honestedat: transvasaments i desenvolupament de nous regadius". Llibertat.cat

El tripartit projecta transvasaments desmuntables mentre subvenciona la neu artificial. Llibertat.cat

Denuncien el transvasament encobert de la venda d'aigua de Tarragona a Barcelona. Llibertat.cat


Torna el PHN? Llibertat.cat

Les plataformes ebrenques convoquen una manifestació dissabte contra les agressions al territori Llibertat.cat

Més d'un miler de persones es manifesten a Tortosa en defensa del territori Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid