Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Celebració de 10 anys de La Burxa de Sants

 Ahir es va celebrar al Centre Social de Sants el 10è aniversari de La Burxa, un periòdic dels moviments populars de la Vila de Sants, que durant aquests darrers anys ha dinamitzat aquest barri en la defensa de les lluites populars i en la construcció del teixit veïnal, especialment en la lluita contra l'especulació urbanística. Fa dos anys, el 2006, La Burxa ja va celebrar amb un vídeo i unes jornades festives amb motiu del número 100 d'aquest periòdic dissident, que ha esdevingut un exemple de continuïtat i tenacitat en la defensa dels drets col.lectius i personals.

23/04/2008 23:28 Comunicació

La web barrisants.org explica com es va desenvolupar aquest sopar d'aniversari: En nom de les persones que fundàrem La Burxa, vull felicitar l’equip actual per fer-la arribar més enllà del que nosaltres imaginàvem, declarava Roger Sánchez Amat en un moment del sopar d’aniversari. Volíem fer un projecte de llarga durada, afegia, però no pensàvem que arribaria a complir 10 anys. Al parlament d’en Roger li seguiren els aplaudiments i els pastissos d’aniversari –ja que n’hi havia més d’un–, i les membres de  La Burxaque es trobaven presents bufaren les 10 espelmes i demanaren 10 anys més de comunicació popular per al barri de Sants.

Poc abans, la Laia Sánchez Amat, una de els membres de La Burxa, donava les gràcies als més de 50 assistents que s’havien acostat a celebrar una data tan assenyalada. L’aniversari va ser al març, explicava la Laia, però volíem fer-ho bé i per això hem trigat tant a convocar el sopar. I és que els darrers mesos no han estat gaire fàcils per al periòdic santsenc, que des de l’agost fa una crida al barri per augmentar els seus efectius humans. Tanmateix, la nit del dissabte 19 d’abril tot era alegria; 10 anys de projecte voluntari són una prova de compromís i consolidació, i, per si fóra poc, la crida comença a donar fruits i La Burxa estrena nous coordinadors de secció a més de nova maqueta.

Sopar de qualitat


El sopar, com La Burxa, va ser un exemple de participació col·lectiva. Membres de La Burxa, ex-membres i simpatitzants aportaren el seu granet de sorra i conformaren una taula de menges suculentes i d’allò més variades. Amanides de pasta, cuscús i verdures, seitons en vinagre, pastissos de porros i de pollastre, humus (paté de cigrons), formatges i embotits, varietat de truites, nius de pasta de full farcits i, fins i tot, feilloas (creps típiques de El Bierzo) foren les delícies que ompliren la taula del Centre Social de Sants. I per postres, tres grans pastissos d’aniversari i pastissets de codony i formatge. Tot acompanyat amb un bon vi, molts riures i  llargues converses.

A poc a poc, les persones assistents marxaren però a les seues cares podies llegir-hi el desig de celebrar mols més aniversaris de La Burxa.

La Burxa: per molts anys!

FONT: www.barrisants.org

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid