Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"Sobiranisme: saba nova per la llibertat" es pot llegir al darrer número d'Illacrua

Al reportatge, les diferents plataformes sobiranistes que existeixen al Principat manifesten el seu cansament respecte un sistema de partits segrestat pel tacticisme i incapaç d'oferir respostes a les aspriacions col·lectives. L'alternativa és deixar de banda la pedagogia i les reformes estatutàries que s'han assajat en els últims anys per començar a situar l'autodeterminació en l'agenda política. En el número 158 d'Illacrua de la publicació també trobareu els següents articles.

27/04/2008 13:57 Comunicació
Detencions al Raval: història d'un bluff
A finals de gener el barri del Raval de Barcelona es va llevar amb la notícia de la detenció d'una suposada cèl·lula islamista. Amb aquest article, qüestionem alguns aspectes de l'espectacle policial, judicial i mediàtic que es va orquestrar davant dels nostres ulls durant aquelles setmanes.

A voltes amb la seguretat i les armes
Després de la caiguda del mur de Berlín, la indústria de la guerra es va afanyar a buscar noves amenaces per no perdre la seva part del pastís. Tot i que la despesa militar va baixar lleugerament, al cap de poc ha tornat als anys més perillosos de la guerra freda. El control d'armes, la reconversió a fins pacífics i la desaparició dels exèrcits són necessaris.

Josep Pàmies: "Cal tornar enrere per anar endavant i produir d'una manera més sana"
Una Iniciativa Legislativa Popular (Ilp) intentarà que Catalunya sigui decalarada zona lliure de transgènics i que s'informi la població sobre els perills d'aquests tipus de cultius. En aquesta entrevista parlem amb el pagès Josep Pàmies, membre de la plataforma "Som lo que sembrem", que assegura que el primer objectiu és arribar al mig milió de signatures.

Fiare, arriba la banca ètica
Fa poc que acaba d'aterrar a Catalunya el projecte de Fiare, que treballa perquè al 2011 funcioni la primera banca ètica cooperativa de l'Estat espanyol que atorgui crèdits solidaris i alternatius al sistema bancari tradicional. En aquest reportatge, analitzem les potencialitats de Fiare i parlem amb Favio Salvato, president de la Banca Popolare Etica italiana.

Les dones en el conflicte d'Irlanda del Nord
Aprofitant que el passat 10 d'abril es va commemorar el desè aniversari de l'Acord de Pau del divendres Sant, entrevistem Silvia Calamati, que coneix de primera mà la realitat irlandesa des d'un punt de vista femení. Aquesta periodista italiana explica les aportacions que els diferents col·lectius de dones van fer per resoldre el conflicte.

Cuba: principi d'una nova etapa
La renúncia de Fidel Castro a la reelecció ha obert tota classe d'especulacions sobre el futur polític de Cuba i ha centrat l'interès dels mitjans de comunicació. Per a uns, és el principi del procés de transició control·lada (o no) cap al capitalisme. Per a d'altres, el procés revolucionari continuarà.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid