Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Tot a punt a Girona per a la manifestació contra la MAT

La marxa començarà a les 11.30 a plaça del Lleó. Ahir es va saber que el govern francès estudia fer passar a la península per mar. D'altra banda, la Unió de Pagesos ha decidit participar a la manifestació. Des de les comarques de l'inetrior ens ha arribat un comunicat suport de la Coordinadora de Defensa del Berguedà. Des de Catalunya del Nord han organitzat una dotzena d'autobusos i esperen la participació de més de 2.500 opositors nord-catalans. Podeu veure algun dels reportatges fets durant  manifestació de Perpinyà a Nettvcat CN

30/03/2008 05:55 Territori
El govern francès està estudiant fer passar la línia de molt alta tensió pel mar, segons revela el setmanari francès l'Express. Segons aquest rotatiu, fons del ministeri de Medi Ambient francès han afirmat que 'les tècniques han progressat molt en aquest camp i l'opció marítima ha de ser estudiada igual que les altres'.
 

Sempre descartada fins ara aquesta solució pren força pel ministre Jean Louis Borloo que n'hauria de fer la proposta oficialment durant la reunió de concertació que es farà aquest pròxim dilluns 31 de març a París amb representants dels col·lectius antilínia de la Catalunya-Nord i l'empresa francesa de transport elèctric RTE.

 
Tot i això els antilínia nord catalans han rebut la noticia amb prudència i han reiterat que mentre no es justifiqui la necessitat d'aquesta infraestructura per motius altres que mercantil, hi estan oposats 'passi per aire, per terra o per mar.
 

Unió de Pagesos
El sindicat Unió de Pagesos participarà en la mobilització conjunta de la Plataforma No a la MAT, que es farà demà a Girona. Segons van informar ahir, amb aquesta adhesió, l'organització agrària se "suma a la lluita de la Plataforma per una nova cultura de l'energia i per un nou model energètic que eviti aquest tipus de projectes, que comporten greus agressions al territori".

En opinió d'Unió de Pagesos, la línia de molt alta tensió es projecta "quan encara no s'ha resolt la desprotecció jurídica del sòl agrari". El sindicat va recordar que a Catalunya no s'ha elaborat una Llei d'Espais agraris ni el Pla territorial sectorial agrari, que ha de delimitar els sòls d'especial interès agrícola que cal protegir -tal i com preveu la Llei de Política Territorial de 1983 i el Pla Territorial General de 1995. Per al sindicat, "en aquest marc de desprotecció, una infraestructura de la magnitud de la MAT comportarà una agressió a la conservació de les millors terres, a la producció alimentària del país, als valors agropaisatgístics nacionals del medi rural i a la biodiversitat cultural".

Coordinadora de Defensa del Berguedà
La Coordinadora s'oposa a la MAT i instar a tots i totes les berguedanes a assistir a la propera manifestació convocada per aquesta a Girona.  Creuen important la implicació del Berguedà, així com la de la resta de comarques dels Països Catalans, en la defensa del territori d'aquí i d'arreu.

Per a la coordinadora la solidaritat entre comarques, per la defensa del territori, és necessària i recorda  que les agressions patides a la nostra comarca no són un fet aïllat ni una necessitat real de la nostra societat, ja que únicament responen a uns interessos econòmics determinats, que en aquest cas, són els mateixos que hi ha darrera la construcció de la MAT.

Així doncs, volen animar a assistir a la manifestació de Girona com a compromís per la defensa del territori arreu dels Països Catalans, territori al qual pertany la nostra comarca i que, per tant, hem de defensar entre tots i totes.

Per saber-ne més: 
"la MAT no és indispensable per al país". Llibertat.cat 

Pasqual Aguilar, portaveu de la Plataforma No a la MAT deia a Llibertat.cat que "El govern autonòmic no ha defensat el territori i la seva gent, ni amb CiU ni amb el tripartit"

La MAT és inútil, injusta i inaxxeptable. Hervé Pi 

La CUP participarà a la mobilització contra la MAT de diumenge a Girona. Llibertat.ca

 

 

 

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid