Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sis-cents veïns es manifesten al barri de la Barceloneta contra l'especulació

La manifestació convocada aquest vespre per l'Associació de Veïns i Veïnes de l'Òstia la Plataforma d'Afectats en defensa de la Barceloneta en contra l'especulació i per a exigir l'anul·lació del “pla dels ascensors” ha aplegat unes sis-centes persones, segons informa el bloc la Barceloneta amb l'aigua al coll

07/03/2008 23:53 Territori
A les 19:15 s'ha sortit des de plaça de La Barceloneta cap a la plaça Sant Jaume, durant el recorregut s'han repetit les consignes de “cap veí fora del barri”, “Ayunta-miento, miento, miento, miento”, “l'Hotel Vela, para las abuelas” (en referència al gran hotel que s'està construint al final del passeig Joan de Borbó) o “ens han llevat el port, ens han llevat la platja i ara volen llevar-nos les cases”, “pla dels ascensors, anul·lació”..., mentre es feien sonar les casseroles per a mostrar l'empipament i la decepció que el barri de La Barceloneta té amb l'Ajuntament i els polítics.
 
Ja en la plaça Sant Jaume, s'ha llegit el manifest, en el qual s'explicava que la Barceloneta està actualment assetjada, la construcció de l'Hotel Vela, els inversors estrangers, els apartaments turístics; sense que enfront d'això l'Ajuntament hagi pres cap mesura concreta ni compromís real per a frenar aquesta expulsió indirecta de veïns que fa mesos que ha començat.

El “pla dels ascensors” contínua vigent i preveu l'expulsió de milers de veïns del barri, l'eliminació d'habitatges per a posar ascensors i suposarà la destrucció del patrimoni històric que és La Barceloneta, amb els seus edificis, els seus veïns i la seva forma de vida.

La inexistència d'un procés de participació amb els veïns de La Barceloneta ha propiciat que l'Ajuntament aprovés un pla amb el suport del port que fins al moment només ha beneficiat als inversors. Per això, els veïns de La Barceloneta continuem exigint:

- l'anul·lació del “pla dels ascensors” i l'impuls d'un procés de participació real

- un política contundent contra el mobbing immobiliari i aquells que ho exerceixen

- que cap veí hagi de marxar-se del barri, ni pel “pla dels ascensors”, ni per no poder pagar un lloguer alt
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid