Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els Mossos carreguen indiscriminadament contra els estudiants de la UAB

La cinquantena d'estudiants que s'havien tancat a la facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per demanar la insubmissió d'aquesta universitat al Procés de Bolonya han sigut desallotjades de forma violenta pels Mossos d'Esquadra. Abans de procedir a identificar i desallotjar als i les estudiants, les forces policials han carregat de forma indiscriminada al centenar llarg d'estudiants que s'havia concentrat davant de l'edifici en suport a la tancada. La CUP condemna l'actuació dels mossos.

05/03/2008 00:37 Política

Després de la tancada iniciada aquest migdia, on la cinquantena d'estudiants ha presentat un seguit de demandes al rectorat d'aquesta universitat per fer front a la reforma universitària a escala europea, membres de paisà de les forces policials han anant prenent posicions dins del recinte universitari. No ha estat fins a partir de les vuit del vespre, però, que els Mossos d'Esquadra uniformats han fet acte de presència amb diferents furgones. Aquest fet ha comptat amb l'autorització del rector Lluís Ferrer i Caubet, que en cap moment ha contemplat parlar amb els i les estudiants després de veure les seves reclamacions, que incloïen la "desobediència activa a la LOU-LUC".

Al cap d'una estona, i després que s'apaguessin intencionadament les llums de tot el recinte universitari, els Mossos d'Esquadra han carregat de manera indiscriminada contra els i les estudiants que s'havien anat concentrant de manera solidària a les portes de l'edifici. Diferents mitjans de comunicació, que tot i així han pogut gravar part de la càrrega, s'han referit a una dotzena d'estudiants contusionats, si bé a hores d'ara encara s'estan recollint dades de l'abast de les agressions. Posteriorment, els Mossos han desallotjat per la força als i les estudiants que romanien dins de l'edifici, asseguts al terra i agafant-se de les mans. Entre estrebades i alguna que altra coacció verbal, els Mossos han enretirat i identificat un per un als diferents joves per a posteriorment deixar-los en llibertat.

L'acció s'emmarca en la setmana de lluita contra el Procés de Bolonya, que culminarà amb una manifestació a Barcelona el proper dijous a partir de les 12 del migdia convocada per la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP). En el cas de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), un Comitè de Vaga impulsat per assemblees de facultat i diferents organitzacions membres de la comunitat universitària, duu setmanes realitzant tot tipus d'activitats per a sensibilitzar la comunitat universitària de la vaga i mobilització prevista per dijous.

Demà dimecres, a partir de les 10 del matí, es celebrarà una assemblea a l'Edifici d'Estudiants per tal de valorar la situació i decidir les properes passes a seguir. A hores d'ara es rumoreja amb la possibilitat que Martí Marín, adjunt al Vicerector d'Estudiants i Cultura d'aquesta universitat, presenti la dimissió per l'actuació policial.

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), per la seva part, en una primera nota de premsa ha exigit que es "depurin responsabilitats per aquests fets de manera immediata" en referència al paper jugat per part del rectorat així com dels Mossos d'Esquadra i els seus comandaments.

Per saber-ne més:

Tancada a la facultat de Lletres de la UAB contra el procés de Bolonya - Llibertat.cat

Seguiment del desallotjament a Kaosenlared.net - Kaosenlared.net 

Reportatge Fotogràfic - David Datzira 

Manifestació estudiantil a Barcelona contra el Procés de Bolonya - Llibertat.cat

 

   

Rànquings
  1. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La ruptura inevitable: Espanya i Catalunya – autodeterminació en el complex segle XXI
  6. Fora fatxes del Fossar
  7. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  8. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  9. Sant Jordi era guerrer...
  10. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid