Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"la MAT no és indispensable per al país"

"La MAT no és indispensable per al país, però es pot entendre com una necessitat tenint en compte la situació actual", segons Moisès Jordi, estudiós de la MAT com a coordinador de l'Anuari Territorial de Catalunya en una entrevista a Vilaweb. D'altra banda, cal dir que ahir es van tornar aturar les obres a Folgueroles.  (Autobusos per anar a la manifestació contra la MAT de diumenge a Girona)

 

28/03/2008 10:45 Territori

Jordi recorda a l'entrevista  que el model energètic del país és fràgil i que la demanda prevista d'energia és sempre creixent. Ara, 'si avui ens trobem en aquesta situació és perquè aquests últims anys no s'ha fet res per establir un model energètic més eficaç, amb energies més renovables i amb generadors més acostats als punts de consum'. Per Jordi, sigui quin sigui el resultat del conflicte de la MAT, la gran oposició ciutadana existent hauria de servir, si més no, per moure un debat públic sobre el model energètic que vol el país per a les pròximes dècades.


A banda proveir energia al país, Jordi indica que la MAT servirà, amb tota seguretat, per intercanviar energia entre l'estat francès i el nord d'Àfrica, encara que no es pugui afirmar que l'única finalitat sigui aquesta. 'Tampoc no es pot afirmar, diu, que els projectes energètics tramitats al País Valencià siguin tan sols per a una futura connexió amb l'Àfrica.'

 

Per saber-ne més: 

Pasqual Aguilar, portaveu de la Plataforma No a la MAT deia a Llibertat.cat que "El govern autonòmic no ha defensat el territori i la seva gent, ni amb CiU ni amb el tripartit"

La MAT és inútil, injusta i inaxxeptable. Hervé Pi 

La CUP participarà a la mobilització contra la MAT de diumenge a Girona. Llibertat.cat

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid