Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
100 personalitats denúncien que el govern del PSOE encara no ha retornat els Papers de Salamanca

 Un centenar de personalitats de l’ambit cultural, civil i polític han signat una carta oberta al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en què hi recriminen que les promeses del govern del PSOE sobre el retorn dels documents incautats pels feixistes que es troben a Salamanca encara no han estat retornats. La promesa de Zapatero i del seu equip es va realitzar ara fa quatre anys, i els signants, mobilitzats per la Comissió de la Dignitat, adverteixen que si continua amb la mateixa actitud d’incompliment, el denunciaran als principals fòrums de drets humans nacionals, estatals i internacionals.

05/03/2008 19:58 Cultura

Aquesta advertència de denunciar-lo als principals fòrums de drets humans nacionals, estatals i internacionals està avalada pels 100 signataris del document.  Entre els signants del document de denúncia, segons informa Vilaweb.cat, s'hi troben Joan Rendé, Miquel Calçada, Núria Feliu, Josep M. Benet i Jornet i Joan Vallvé, la diputada de CiU Carme Vidal; el president de la Coordinador per a la Memòria Històrica de Catalunya (CMHDC), Álvaro Fernández; el president del CIEMEN, Aureli Argemí; el sociòleg Bienve Moya, i el catedràtic emèrit de la Universitat de Southampton, Henry Ettinghausen.


La Comissió de la Dignitat ha promogut aquesta nova mobilització pel retorn dels papers confiscats pels feixistes. La Comissió ha constatat que s'han esfumat les expectatives que va  generar l'arribada de Zapatero a la presidència del govern espanyol, a partir de la qual creien que es desencallaria el procés de recuperació de la memòria històrica, el retorn de la documentació espoliada a Salamanca, l'anul•lació de les sentències del franquisme o la plena revisió del procés a  Lluís Companys.

Amb el temps, en només quatre anys, la constatació que les promeses de Zapatero mai es compleixen també s’ha pogut comprovar pel que fa a les promeses dels Papers de Salamanca.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid