Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
PEL DRET A L’AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT

LES DONES PARIM, LES DONES DECIDIM
NOSALTRES TAMBÉ HEM AVORTAT
PROU PERSECUCIÓ CONTRA LES DONES

 

     Després de més de 30 anys d’accions, reflexions i mobilitzacions pel dret a l’avortament encara avui dia algunes de nosaltres hem hagut de suportar que la Guàrdia Civil entri a casa nostra dient que, pel fet d’haver avortat, hem d’anar a declarar davant del jutge sense respectar la nostra privacitat ni el dret a decidir sobre el nostre propi cos i la nostra maternitat.

     En els darrers dies hem vist com la dreta i l’Església més reaccionària han engegat un campanya antiavortista al més vell estil ultraconservador basant-se, com han fet sempre, en una lògica patriarcal que pretén continuar tutelant les decisions de les dones. No es tracta, doncs, de la defensa d’un suposat dret a la vida per la seva part, recordem que són els mateixos sectors que no s’immutaren (quan no les avalaren) davant les sentències de mort del règim franquista. Tampoc es tracta de la defensa dels drets dels nens i les nenes, no oblidem que cap representant d’aquest sector va indignar-se amb les recents declaracions del bisbe de                   Tenerife que justificava els abusos a menors. El que pretenen és mantenir un estat de les coses (altament rentable per a ells) que, entre d’altres, impedeixi a les dones ser subjectes de les seves pròpies vides.

     En el marc d’aquesta campanya ultraconservadora s’ha arribat a intimidar i agredir a treballadores de clíniques acreditades per a fer els avortaments, i les denúncies interposades contra aquestes clíniques han acabat amb detencions de professionals i desenes de dones anant a declarar als jutjats. Amb l’agreujant que les institucions estatals i catalanes no han fet el necessari davant la seva responsabilitat de protegir els drets de les dones.

     Jo també he avortat era i és un dels lemes escollits per solidaritzar-nos amb les dones que ho han fet i demostrar tot el nostre suport per canviar aquesta legislació i perquè la societat ens reconegui com a subjectes de dret en relació a les decisions que prenem sobre el nostre cos i sobre la nostra vida.

     Jo també he avortat és un lema per fer justícia.

     Anticonceptius per a no avortar i dret a l’avortament per a no morir.

     Per això, continuem exigint:

    * Que l’avortament surti immediatament del Codi Penal
    * Que es canviï la llei per una que reconegui el dret de les dones a decidir sobre el propi cos i la pròpia vida.
    * Que l’avortament sigui una prestació sanitària normalitzada dins la sanitat pública, garantint que es pugui practicar i regulant l’objecció de consciència a cada centre públic. Recordem que a Catalunya, a diferència d’altres comunitats autònomes, només es financen (i parcialment) un 20% dels avortaments amb diner públic, a banda del 3% que es fan directament a la pública.
    * Com a acció pal·liativa, demanem que els governs estatal i català, mentre no es modifiqui la llei, garanteixin que les dones puguin exercir els seus drets i que les professionals puguin exercir la seva professió, sense intimidacions ni difamacions que obstaculitzin i criminalitzin la lliure pràctica d’aquest dret.
    * Que es garanteixin els drets sexuals i reproductius de les dones, entre els que trobem:
          o Que hi hagi informació sexual i afectiva a tots els nivells d’ensenyament per a noies i nois.
            o Que diferents mètodes anticonceptius siguin gratuïts i de fàcil accés.

Recordem que el dret a decidir i a la salut sexual i reproductiva està reconegut i ratificat per l'Estat espanyol des de la Conferència Internacional de Població i Desenvolupament de les Nacions Unides del Caire (1994) i de la IV Conferència Mundial de la Dona de Beijing (1995).

Per tot això els grups feministes de Terrassa fan la següent convocatòria:

16 de febrer a les 19h a la Plaça Vella:      CONCENTRACIÓ PEL DRET A L’AVORTAMENT

7 de març a les 11h als jutjats de Terrassa:   ENTREGA D’AUTOINCULPACIONS 

Convoquen:

DONES DEL SAC

CASAL DE LA DONA

BITERNA

16/02/2008 12:34 Política
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid