Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilització contra la incineradora de Montcada i Reixac

La Plataforma Antiincineració de Montcada i Reixac convoca una manifestació  contra  l’ús de llots de depuradora com a combustible, dijous vinent a les 19:30 davant l'Ajuntament. El col·lectiu té el suport  de més d'una cinquantena d’entitats del municipi, entre elles les Associacions de Comerciants de Montcada, que han sol.licitat a tots els comerços que voluntàriament facin "tancament de portes" en senyal de solidaritat amb la manifestació. També té el suport de l'Assemblea de Joves de Moncada i Reixac (AJMiR).

30/01/2008 00:15 Territori

Aquesta mobilització ve precedida per tot una sèrie d'actes que la Plataforma està realizant arreu del municipi amb l'objectiu d'informar i conscienciar al veïnat dels perills,  que hi haurà per a la  salut i les seves conseqüències que poden esdevenir, si la Generalitat, finalment, autoritza a la fàbrica Lafarge-Asland, cremar en els seus forns,                 un gran llistat de residus de tot tipus, la majoria altament contaminants.

Demà es fa un nou acte a l'Institut Montserrat Miró, dirigida a tots els alumnes de batxillerat. Als anteriors actes, hi ha hagut una gran assistència de públic. En el darrer acte, la Plataforma va sortir al pas de l’acusació de generar alarma social que havia fet l’Alcalde César Arrizabalaga, manifestant que el que genera la vertadera alarma social són les emissions que durant 90 anys ha fet i continua fent l’empresa cimentera Lafarge. D’altra banda, s’ha exigit a l’equip de govern de l’Ajuntament que es posicioni definitivament amb els veïns en la seva lluita per evitar la crema, entre altres, de llots de depuradora. 

Per la seva banda, l'AJMiR, en el seu comunicat de suport a la manifestació, esmenta que "Com bé corroboren molts estudis científics, Montcada ha estat i continua essent una de les ciutats més contaminades dels Països Catalans i Europa. Les autoritats competents insisteixen reiteradament en fer campanyes sobre la prevenció de malalties i fer el món més sostenible, però a l'hora de la veritat els diners mouen el món i els interessos de les grans multinacionals s'avantposen als dels ciutadans".
 
L'Assemblea de Joves consideren que el poble treballador de Montcada i Reixac ja ha patit i segueix patint els efectes d'aquesta contaminació, i remarca que "després de molts anys de lluita popular vàrem aconseguir clausurar la Incineradora. Enguany ens tornem a trobar amb la mateixa problemàtica". I exigeix "a l'Ajuntament que vetlli per la seva ciutadania i conseqüentment per la seva salut. Caldria que recordessin que han estat escollits per recollir els drets i les ambicions de la vila"

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid