Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Harmonies de lluita, desembre 2007

Aquest cap d'any s'ha pogut celebrar a la quarta edició del Festivern, que enguany ha hagut de canviar d'emplaçament degut a la negativa de l' ajuntament d'Ontinyent, ara a càrrec del Partido Popular espanyol, que s'ha negat a cedir l'espai. L'exitós festival, que ha durat tres dies, s'ha celebrat amb un munt de concerts i activitats a Benifairó de la Valldigna. 

02/01/2008 12:04 Harmonies de lluita

Els músics no només es dediquen a les seves composicions, n'hi ha que solen compaginar la seva feina amb activitats d'incidència més directa als problemes de la societat. És el cas de la xerrada on ha participat com a afectat, en primera persona, en JuanRa ( KOP) sobre la vida i la resistència dels i les preses polítiques a les presons, que ha realitzat aquest desembre al Casal Popular de Castelló de la Plana.

A Barcelona, tècnics de l'ajuntament han desallotjat més de 20 locals d'assaig del carrer Mèxic de Sants que donaven espai a més de cinquanta formacions. Els afectats, que han creat l'Associació de Locals de Mèxic, s'han concentrat a la plaça Sant Jaume per protestar per la manera com s'ha deixat al carrer tantes formacions, sense previ avís, situació que ha generat problemes en cadena tant per recuperar els instruments com per assajar i gravar.

Un altre exemple d'implicació social ve dels mateixos Pirat's de Sants, que han fet una versió de Tancs ( Vol. II), en línia amb els esdeveniments de les darreres setmanes, anomenada Dret a decidir.

I un apunt interessant és que un parell dels músics més inquiets del panorama, Francesc Ribera ' Titot' i Cesk Freixas, formaran part del jurat del 1r Concurs literari d'assaig independentista , una interessant iniciativa que pretén generar idees i debat.

I és que les noves tecnologies segueixen apropant els creadors als oients. Una mostra és la oferta que Voltor fa als seus oients d'escollir el nom del seu proper disc, que serà una realitat pel març d'aquest 2008. Els Nan roig fins i tot ja estan publicant al seu bloc les lletres del disc que ni tan sols han començat a gravar, però que no trigaran gaire.

Els Desgavell, pel seu cantó, comparteixen el seu primer disc Matant el temps a la seva nova pàgina. I el parell de Gonelles morts, que fan servir la xarxa com a via per on difondre el seu Tancat per reformistes, on s'hi pot trobar les seves creacions, ara més rockeres, a base d'ironia de gra gruixut.

Per acabar, un regal d'aquestes festes hivernals pot ser el llibre Del Sud. El País Valencià al ritme dels Obrint Pas, que repassa la trajectòria del grup més influent del País Valencià. Escrit per dos periodistes seguidors d' Obrint pas, formació que, per cert, han tret el millor disc de 2007 segons els lectors de l' Avui, relaciona els progressos i peripècies del grup amb la realitat social del País Valencià, i com s'han influït mútuament.

RXI, música compromesa
www.rxi.cat
info@rxi.cat

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid