Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dos estudiants detinguts a Perpinyà

Segons informa l'organització juvenil Maulets, dos joves estudiants de la Universitat de Perpinyà han estat detinguts a primera hora d'aquest matí als seus respectius domicilis. Actualment es troben detinguts a l'Hotel de Police de Perpinyà, pel que s'hi ha convocat una concentració de suport a partir de les cinc de la vesprada

Cal recordar que la Universitat de Perpinyà visqué una intensa vaga estudiantil durant diverses setmanes en protesta per la Llei d'Autonomia. Aquesta s'abandonà en bona part per les pressions del president de la Universitat, que deixà via lliure a la intimidació policial així com a l'estudiantat vinculat amb l'extrema dreta envers els i les vaguistes.

19/12/2007 16:33 Política
 
Reproduïm el comunicat de l'assemblea nord-catalana de l'organització juvenil Maulets 
 
Dos joves estudiants de la Universitat de Perpinyà, un dels quals militant de Maulets, han estat detinguts avui a les 8h del matí, quan la Police Nationale s’ha presentat als seus respectius domicilis. A més, la policia ha demanat la perquisició tant dels seus domicilis com del seus vehicles.

Actualment es troben detinguts a l’Hotel de Police  [comissaria central] de Perpinyà, on hi ha una concentració convocada a les 5 de la tarda.

Quan no fa ni dues setmanes que van acabar les mobilitzacions que van bloquejar la Universitat de Perpinyà, les amenaces repressives del president de la Universitat, Jean Benkhelil, s’han fet realitat. Tot i que ja se sabia de les denúncies presentades contra X amb diverses acusacions, fins avui no s’ha concretat que les dues persones detingudes estan acusades de degradacions, robatori i amenaces de mort.

Des de l’assemblea de Maulets del Rosselló volem denunciar aquestes detencions injustificades que són només el fruit de la criminalització del moviment estudiantil que en les últimes setmanes ha mostrat la seva capacitat de mobilització i reacció, i volem donar tot el nostre suport al conjunt de companys del Comitè de Vaga de la  Universitat de Perpinyà.

La repressió no s’atura, nosaltres tampoc!

Assemblea de Maulets del Rosselló

Dimecres 19 de desembre del 2007

 

Per saber-ne més:

Segueixen les mobilitzacions estudiantils a Perpinyà - Llibertat.cat

Vaga estudiantil a la Universitat de Perpinyà - Llibertat.cat 

Protesta contra la nova llei d'autonomia universitària - Vilaweb.cat 

Neix una plataforma a la Universitat de Perpinyà per a fer front a la mercantilització de l’educació - Llibertat.cat

Universitat S.A.- Article de Joana Serra, publicat al portal Catnord.cat i a Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid