Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CUP Vic: "El nou Pla Territorial de la comarca ha de reforçar les activitats pròpies de cada zona"

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Vic  ha presentat un document d’al·legació al Pla territorial parcial de les comarques centrals. En el document la CUP exposa que el Pla territorial ha de potenciar un desenvolupament que reforci l’activitat agrícola, industrial i de serveis pròpia de cada zona. Per això, la comarca d'Osona no s'ha de convertir en un mer camp d’expansió per a les necessitats d’habitatge i activitat econòmica de l'àrea metropolitana de Barcelona.

04/12/2007 01:36 Territori
A més, la planificació territorial ha de tenir en compte que els recursos naturals són limitats. El seu objectiu ha de ser la minimització dels impactes ambientals que genera l'activitat humana per a la preservació dels sistemes naturals. Segons la CUP, “el creixement que proposa el Pla territorial indueix a posar les bases d’un creixement constant i inassumible, com admet el mateix document quan manifesta l'escassedat de recursos hídrics de què disposen els municipis de Vic, Manlleu i rodalies”.

Pel que fa a transports i comunicacions, en aquest moment l'oferta de transport públic no ofereix una alternativa competitiva al vehicle privat. Per això, cal millorar les connexions amb transport públic, i incentivar l’ús de la bicicleta i l’anada a peu per als trajectes curts, en comptes de projectar noves vies. Això només afavoreix l’ús del vehicle privat, i és incompatible amb el compromís que ha signat la Generalitat de Catalunya per complir el Protocol de Kioto.

Quant a sòl industrial, s’ha d’acabar amb el model de polígon industrial que ocupa sòl agrari sense límits, i recuperar espais industrials dins els teixits urbans dels municipis per a les activitats que no siguin incompatibles amb la funció residencial.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid