Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La plataforma "No a la MAT" sorteja 45 obres d'art donades per diferents artistes

Avui, la plataforma NO a la MAT sorteja 45 obres d'art donades per diferents artistes amb l'objectiu de recollir fons per la lluita contra l'alta tensió. L'entitat ha realitzat una exposició de les diferents obres, que formen part del seu fons d'art, al Centre Cultural La Fàbrica de Celrà. D'altra banda, ahir van començar al municipi de  Brunyola les actes prèvies a l'ocupació de les finques per on passarà la MAT i es van fer dins d'un camió llogat per la companyia Red Elèctrica.  Els pròxims dies el seguiran Anglès, Bescanó, Osor, Sant Hilari i Santa Coloma de Farners.

13/11/2007 00:57 Territori

La plataforma ha editat 1.250 butlletes i les ha venut arreu  a les persones interessades a col·laborar amb aquesta iniciativa de l'entitat.

Cada butlleta conté vuit números i s'ha venut  a un preu de 6 euros. El funcionament del sorteig serà molt simple. L'obra que té el número 1 -totes estan numerades- es donarà al posseïdor de la butlleta que tingui el número coincident amb el primer premi del sorteig de la Once d'avui. Les 44 obres restants s'aniran donant als qui tinguin les butlletes amb els números successius al que resulti premiat.

L'objectiu que va moure la plataforma NO a la MAT a fer una crida a artistes per fer una donació que permetés a l'entitat afrontar les despeses derivades de la presentació del contenciós administratiu contra l'alta tensió davant el Tribunal Suprem. La crida es va fer aquesta passada primavera, i en poc més d'un mes i mig, ja hi va haver 105 artistes que van donar suport a la iniciativa de l'entitat. La majoria dels artistes que han donat resposta són gironins, però també n'hi ha d'arreu de Catalunya i, fins i tot, de Valladolid.

La plataforma va fer una primera exposició d'obres a Cassà de la Selva (Gironès) i, ara, ha organitzat una rifa de part d'aquest fons d'art. 

Entre els 45 artistes que han donat obra per contribuir a la lluita contra els 400 kW hi ha Fernando Krahn, Luis Krauel, el pintor Lluís Roura (amb una litografia), Mercè Ribas, Piedi Alós, Manel Bielsa, Jordi Bofill, Manel Corella, Pladevall, Jaume Torrent, el dibuixant Azagra, Montse Sanz, Pilu Salam, Aurora Salvado i Àngel Tolosa. El motiu de les obres és divers, i mostren des de paisatges fins a pintures i elements surrealistes. Però totes elles tenen com a nexe el fet que reflexen el clam dels artistes contra el projecte dels 400 kW.

Aquestes 45 obres s'exposen al Centre Cultural La Fàbrica de Celrà des d'ara i fins al proper 19 de novembre

 

er saber-ne més:
El quatre col·lectius contra la MAT demanen aturar les obres al Principat
: LLibertat.cat 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid