Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Jornada en defensa de la Solana de Collserola a Can Masdeu

Durant tot el dia, diverses entitats veïnals i de defensa de la preservació de Collserola han organitzat una jornada amb l'objectiu de visualitzar les lluites de la vessant barcelonina i qüestionar a l'Ajuntament que està posposant la declaració de Parc Natural per obscurs interessos. Pels organitzadors, "la  jornada ha de deixar ben clar que la vessant barcelonina de Collserola, mossegada i esquinçada per tot arreu, no es toca més."   
 

18/11/2007 02:02 Territori
És per això que diuen que "a la Vall de Can Masdeu preparem un pla comunitari per preservar-la; al cim del Tividabo evitem que es talli un alzinar centenari; a Torre Baró lluitem contra expropiacions dubtoses; a Espulgues diem no al Pla Caufec. Farem una Ruta per la Vall i gaudirem de Guixot de 8 (de 11 a 14h), una companyia catalana que córre pel món amb una furgoneta carregada de ferralla que es convertirà en jocs una vegada arribats a la vall."
 
Al migdia, hi haurà una taula rodona, “un pla per la vall” i a la tarda una altra: “les lluites de la solana contra la franja urbanitzable de l'ajuntament” 
 
En la Declaració en defensa de la solana Collserola, document marc signat per aquestes entitats on es remarca l’amenaça més inmediata, la construcció del Túnel d’Horta.
 
Aquest túnel serà utilitzat per transport ferroviari, projectat per connectar Barcelona amb el Centre Direccional de Cerdanyola i que ignora l’opció menys sucosa (per les empreses constructores) d’aprofitar el corredor ferroviari de Montcada. Ambdós projectes mutilaràn greument l’última gran finestra rural de Collserola al Vallès i destrossaran el poc que queda de l’espai de transició al districte d’Horta.
 
També s'indica que han començat les ingents obres per foradar la serra de punta a puntaper fer-hi el transvasament d'ATLL (Llobregat-Besós), sense garanties de no afectar els aquífers de lavessant de solana. i com diu el document, "Per acabar-ho d’adobar, l’Estat anuncia el pas de la MAT per Collserola".
 
El document està signat per la Plataforma Cívica en Defensa de Collserola, l'Assemblea de la Vall de Can Masdeu, la Coordinadora d’AAVV de Nou Barris, FAVB, Plataforma contra el Pla Caufec , 1 de 9 Torre Baró
 
Per saber-ne més: 
 


 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid