Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un banyolí, imputat per l’Audiència Nacional espanyola per mostrar la disconformitat amb la corona

19.09.07 Jaume Roura, de 30 anys i veí de Banyoles, militant d’Endavant-OSAN, ha estat citat divendres per l’Audiència Nacional en qualitat d’imputat, per la seva presumpta implicació en la crema d’una imatge dels monarques espanyols, acció que va tenir lloc el dijous 13 de setembre, en el marc d’una concentració de protesta per la visita del rei Borbó a la ciutat catalana. Avui, unes dues-centes persones s'han concetrat a la plaça del Vi i s'han autoinculpat com a mostra de solidaritat. Demà, al les 23h sortirà un autobús des de Girona i a les 24 des de Barcelona en direcció a Madrid. El peu és de 20€. 

Web de suport "Jo també sóc antimonàrquic/a" 

19/09/2007 23:06 Política
Davant la decisió de l’Audiència Nacional de tirar endavant un procés judicial contra els presumptes autors de la crema de fotografies dels monarques espanyols, Alerta Solidària, l’organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista, manifesta el seu rebuig a la decisió, presa per l’antic Tribunal de Orden Público franquista, de considerar delicte d’injúries a la “més alta representació del’Estat” una mostra de disconformitat de la població gironina amb la corona espanyola, fet que considerem un atemptat als drets d’opinió i d’expressió recollits en la pròpia Constitució en la que basenl es seves lleis.
 
Alerta Solidària considera també una provocació la presència del monarca espanyol en territori català i remarca que "no hem de perdre de vista, però, que hi ha responsables en el fet d'haver convidat la persona que - segons la pròpia Constitució espanyola - encarna la Unitat d'Espanya. La corporació empresarial FOEG i l'equip de l'actual rectora de la UdG tenen el dubtós mèrit de ser els causants d'aquest procés".
 
Per tots aquests, Alerta Solidària vol fe una crida a la solidaritat amb l’imputat i amb els possibles encausats, per tal de donar un suport ben visible a tan legítim acte de protesta, que tan sols pot ésser considerat delictiu en estats de dubtosa naturalesa democràtica.
 
Per últim, l'organització antirepressiva vol expressar "la nostra incredulitat davant les declaracions que Interior va realitzar en elcomunicat de premsa posterior als fets succeïts, afirmant que aquest tipus d’accions són minoritàries a Catalunya, malgrat continuar oberts mitja dotzena de processos judicials per accions de resistència civil contra el regne d’Espanya i la simbologia (banderes, monarquia...) que el representa".
 
Per saber-ne més: 
 
 
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid