Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mig miler de vehicles a la marxa lenta contra la Gasificadora a Alcanar

23.09.09 La Plataforma en Defensa de les Terres del Sènia ha aplegat avui mig miler de vehicles a la manifestació rodada, que ha sortit del Centre Cívic d'Alcanar a les 10 del matí i que ha recorregut els indrets afectats, Vinaròs i Sant Carles de la Ràpita. La marxa ha finalitzat a Alcanar. La Plataforma considera que cal continuar fent pressió, tot i que des del Ministeri d'Indústria i l'Ajuntament de Vinaròs han assegurat que la planta de tractament terrestre (Projecte Castor) no anirà als terrenys previstos, al terme de la capital del Baix Maestrat però només a 1,5 quilòmetres del nucli d'Alcanar. 

23/09/2007 08:11 Territori
El projecte del dipòsit de gas, anomenat Castor, contempla la construcció d'un embassament submarí d'1,3 milions de metres cúbics de gas. La construcció es faria aprofitant l'existència, a 20 quilòmetres de la costa, d'un antic pou petrolier. Per tal que la instal·lació funcioni, també és necessari construir a terra una planta de tractament. Aquesta planta, tot i que estaria ubicada administrativament al terme municipal de Vinaròs, es troba situada a poc més d'un quilòmetre del nucli urbà d'Alcanar. Està previst que la planta entri en funcionament l'any 2010.
 
Florentino Pérez (expresident del Reial Madrid) i Miquel Roca (exdiputat de CiU) estan al darrera del projecte Castor.
 
Eurogas, que és l'empresa matriu canadenca de la filial espanyola Escal UGS va arribar a un acord segons el qual ACS rebrà el 5% dels beneficis de la gestió de la planta a canvi d'introduir a la gasista canadenca dins el mercat espanyol. Deustche Bank serà la principal finançadora del projecte.
 
 
 
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid