Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Manresa s'adereix a la campanya "noalrei" i reclama el dret a la llibertat

Arran de la decisió de la Fiscalia de l'Audiència Nacional espanyola d'obrir diligències contra les persones que van cremar les fotografies delRei d'Espanya la CUP de Manresa vol, també, mostrar el seu suport.

 

21/09/2007 09:44 Política
La CUP creu que es tracta de l'enèssima acció de l'Estat espanyol contra la llibertat d'opinió i expressió: Tal i com va passar fa poques setmanes amb el setmanari El Jueves o tal i com ha passat amb la imputació de dos independentistes per canviar la bandera espanyola del castell de Montjuïc de Barcelona per una estelada (acusats d'ultratge a la bandera).
 
Aquesta dinàmica repressiva en concret, a causa de la visita reial, ja es va iniciar el passat 11 de setembre al vespre, quan dos militants independentistes van ser identificats i interrogats il·legalment, al migdel carrer, per agents de paisà dels Mossos d'Esquadra.
 
Per la candidatura independentista, la Conselleria d'Interior d'en JoanSaura serà cooresponsable, altre cop, del processament de catalans o catalanes per motius ideològics en un Tribunal especial espanyol. Demoment, el Departament que regeix IC-V ja va fer una ostentació de força i prepotència ocupant els carrers de Girona amb un destacament policial maivist, en el transcurs del qual varen ser vulnerats els drets demanifestació i expressió.
 
La CUP vol recordar, també, que el Rei espanyol, que dijous mateix va recordar públicament la defensa de la unitat d'Espanya, és part activa del'Estat. I creu que són responsabilitat seva declaracions on deia que lallengua castellana no havia estat mai imposada. Qui va gosar criticar-lo, en aquell moment, ja va acabar a l'Audiència Nacional.


La campanya, "noalrei", en suport al joves als quals se'ls ha obert diligències, diu que ha arribat el moment de posar de manifest els privilegis jurídics de la Corona espanyola i també els atacs sistemàtics contra les expressions al carrer de l'independentisme català. I creu que
aquestes són expressions contundents de que el marc polític espanyol no ofereix garanties democràtiques per tothom.


La campanya fa una crida a la societat civil dels Països Catalans a continuar mostrant la disconformitat amb la presència de simbologia o de representants polítics espanyols a casa nostra. Qui es vulgui adherir a lacampanya pot fer-ho a http://noalrei.elsud.org

Att.
CUP Manresa
manresa@cup.cat
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid