Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Concentració a Girona en contra de la decisió de la fiscalia espanyola

14.09.07 Demà a les 20h, Alerta Solidària  i el conjunt de l'Esquerra Independentista convoquen una concentració a la plaça del Vi de Girona  i emplaçen a la ciutadania a penjar les pancartes solidàries als balcons que demà es començaran a distribuir, segons un comunicat emès aquest vespre. Al matí es feia públic la nota de la fiscalia de l'Audiència Nacional espanyola que ordenava obrir una investigació sobre la protesta que va tenir lloc ahir al vespre a Girona contra la presència del rei espanyol, com ja s'han fet ressò alguns mitjans de comunicació.

14/09/2007 22:49 Política

 

Comunicat de Premsa: 

El conjunt de l'Esquerra Independentista (CUP, El Forn, JAG, Endavant,Maulets, PSAN, MDT, COS, SEPC)  que va ser l'organitzadora  dels actes de rebuig a la Corona, vol expressar les següents consideracions i ho fa a través del'organització antirepressiva Alerta Solidària:

- Aquesta investigació en marxa atempta directament contra un acte de resistència civil.  Es tracta de l'enèssima acció de l'Estat espanyol contra la llibertat d'opinió i expressió: Tal i com va passar fa poques setmanes amb el setmanari El Jueves o tal i com ha passat amb la imputació de dos independentistes per canviar la bandera espanyola del castell de Montjuïc de Barcelona per una estelada (acusats d'ultratge a la bandera).

- Aquesta dinàmica repressiva en concret, a causa de la visita reial,ja es va iniciar el passat 11 de setembre al vespre, quan dosmilitants independentistes van ser identificats i interrogats il·legalment, al mig del carrer, per agents de paisà dels Mossos d'Esquadra.

- Aquest fet revesteix de trascendència en el moment en quèl'Audiència Nacional ordena a les institucions, suposadament autònomes, del Principat de Catalunya, que aportin tota la informació per poder processar als manifestants. La Conselleria d'Interior de Joan Saura serà cooresponsable, altre cop,del processament de catalans o catalanes per motius ideològics en un Tribunal especial espanyol.

- El Rei espanyol, que ahir mateix va recordar públicament la defensade la unitat d'Espanya, és part activa de l'Estat. Són responsabilitat seva declaracions on deia que la llengua castellana nohavia estat mai imposada. Qui va gosar criticar-lo, en aquell moment,  ja va acabar a l'Audiència Nacional.

- Ha arribat el moment de posar de manifest els privilegis jurídics de la Corona espanyola i també els atacs sistemàtics dels tribunals contrales expressions al carrer de l'independentisme català. Aquestes són expressions contundents de que el marc polític espanyol no ofereix garanties democràtiques per tothom.

- Fem una crida a la societat civil dels Països Catalans a continua rmostrant la disconformitat amb la presència de simbologia o de representants polítics espanyols a casa nostra. En aquest sentit, convoquem a la concentració que tindrà lloc demà dissabte ales 20'00 a la plaça del Vi en contra de la decisió de la fiscalia espanyola. Emplacem a la ciutadania a penjar les pancartes solidàries als balcons que demà es començaran a distribuir.

 

Per saber-ne més: 

Saura identifica l'encaputxat de Girona. Bloc Bandera Negra 

Protestes a Girona contra la visita del rei espanyol. Endavant (OSAN) 

Mig miler de persones es manifesten a Girona i es cremen fotografies de la família reial. Llibertat.cat  

 
 
 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid