Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Casal Independentista Manel Viusà de Vic compleix 8 anys de lluita per la justícia social

31.08.07 A les 20h, El Casal inicia la  celebració del seu 8è aniversari amb la presentació del llibre Els camps d’aviació durant la guerra civil. Núria Serra i Pep Mustè van fer la presentació dels actes que s'allargaran fins el 7 d'octubre i de l'Anuari on es recull el dinamisme de l'entitat en la lluita  per la llibertat, la igualtat entre homes i dones i la justícia social. El Casal nascut el 4 de setembre de 1999 ha patit diverses agressions de signe feixista.
 

31/08/2007 08:32 Política
Demà, es presentarà públicament l'Anuari coincidint amb un dinar popular i un cafè concert. De les activitats recollides en aquest anuari, cal destacar la contínua participació de membres del Casal en la plataforma no a la MAT i en la defensa del territori, el suport donat a les Candidatures d’Unitat Popular (CUP), la solidaritat amb pobles que ‘com el nostre, lluiten pel seu alliberament’ (País Basc, Irlanda -on van assistir a unes jornades sobre Catalunya juntament amb polítics, ex-presos i ecologistes d’aquell país-, Palestina, Sàhara). També han participat en diverses assemblees a Vic i a Alemanya contra el capitalisme defensat pel G-8 i han participat en tota mena d’actes en solidaritat amb els presos polítics catalans, com l’alliberament d’en Juanra desprès de 6 anys de presó o la campanya per la llibertat de Núria Pòrtulas.
 
Sovint el Casal ha denunciat el 'feixisme i el racisme de la PxC' i ha donat alhora ple suport a col·lectius com Veus Diverses que lluiten per una major justícia social. També ha fet campanyes perquè els immigrants puguin votar.

El Casal, que forma part de la Plataforma pel dret de decidir, ha organitzat a més el 1r Aplec Independentista de Sant Sebastià, i ha participat en tota mena de diades d’identitat nacional: 9 d’octubre a València, Correllengua a Perpinyà, a les Illes. Així com també han visitat Cuba, on durant la seva estada han treballat i portat material a l'escola Artemisa per nens de famílies desestructurades. El record i suport a Lluís Maria Xirinacs ha estat també present en les seves accions.

El local del Casal Independentista ha servit també per passar bones estones entre presentacions de llibres o concerts. Dels llibres presentats, cal destacar-ne: La puta feina de Mathew Tree, Cròniques del 6 de David Fernàndez i Tornarem a lluitar de Roger Ferriols. I dels concerts, Josep M. Cantimplora, Cesc Freixas, la Coloma.

Els altres actes de celebració d'aquest 8è aniversari són la presentació del llibre Bac de Roda, el 8 de setembre, i Terra Lliure punt final, el 22 de setembre. També hi haurà temps per a la música recordant La Trinca amb Miquel Àngel Pascual, membre del grup, la tarda del 29 de setembre. Finalment es farà una visita guiada als refugis de la guerra civil de Barcelona el 7 d’octubre.
 
 
Per saber-ne més:
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid