Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1r acte de la campanya: "500 hectàrees més de ciment? L’ Alt Camp en perill!"

3.08.07 L’ esquerra independentista vallenca: AJV, CUP Valls i Casal Popular la Turba, van iniciar la campanya, amb un xerrada sobre el projecte de construcció d’ una Plataforma Logística a l’ Alt Camp i els motius que els porten a rebutjar-lo; el passi del documental Un Mar de ciment, elaborat per la Plataforma no fem el CIM; i una tertúlia  amb membres d’ aquesta Plataforma.

03/08/2007 16:15 Política

Un representant de l’ AJV, va exposar en què es basava el projecte elaborat per la  CEPTA, el qual pretén posar en marxa un complex logístic que ocuparia 575 hectàrees de terreny entre els termes municipals de Valls, El Pla i Alió, i que comptaria amb un aeroport de mercaderies.

La construcció d’ aquest centre logístic, suposaria un canvi total de model de comarca, una massificació sense precedents i la destrucció de bona part del territori de l’Alt Camp, amb el conseqüent impacte ambiental i paisatgístic; una important pèrdua de qualitat de vida als pobles afectats, degut a la contaminació ambiental i acústica de l’aeroport, la saturació de les carreteres existents i probables problemes de saturació dels serveis públics de la comarca. La magnitud del projecte significa també un greu atac a la pagesia i a les masies de la zona afectada, amb les conseqüents expropiacions i sobretot, la pèrdua de riquesa ambiental i dels conreus tradicionals de la zona, així com l’augment de l’especulació i dels preus de l’habitatge.

"Des de l’ EI vallenca, estem convençuts que els hi donarem una desagradable sorpresa, perquè a l’Alt Camp sabem plantar cara, ens estimem el nostre territori i de ben segur que els hi ho demostrarem. Aturar-ho és possible, i amb la pressió i el suport popular,  no deixarem que aquest sigui l’Alt Camp del futur” .

Desprès de la xerrada es va projectar el documental Un mar de ciment, elaborat per la Plataforma No Fem el CIM Penedès. Una Plataforma nascuda ran el projecte CIM pendès (ara anomenat Logis Penedès), que pretén convertir 186 hectàrees entre els municipis de Banyeres, l'Arboç i Sant Jaume en un macro Poligon logístic.

El documental reflecteix l'actitud d'alguns alcaldes i exalcaldes de la plana del Penedès respecte el projecte Logis Penedès. Aquest DVD pretén posar llum sobre els fets ocorreguts i és una crítica a la manera déspota d'exercir el poder d'alguns representants.

Un cop acabat el documental, es va iniciar una tertúlia entre els assistents a l’ acte i els membres de la Plataforma No Fem el CIM 
 

 

 

Rànquings
  1. Eleccions a la Sanitat pública: "21 Drets a guanyar" de Som Intersindical
  2. Fragmentació electoral a Salut: SOM Intersindical supera la Intersindical-CSC
  3. Presentació de la candidatura de la CUP Farners per a les pròximes eleccions
  4. Reactivar la lluita independentista o desactivar-la?
  5. Esquinços del passat (Llegit davant la Comissaria de Via Laietana, 21 març 2023)
  6. Valencians amb Puigdemont
  7. Alerta Solidària commemora el 20è aniversari de les detencions de Torà
  8. La Intersindical Sanitat presenta la campanya Fins a la Victòria!
  9. El Govern espanyol reconeix que els policies infiltrats en moviments populars són “agents d'intel·ligència”
  10. "Si fos possible crear un Estat format per València, Catalunya i les Illes Balears... seria un dels estats més rics d'Europa"
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid