Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1979 Acció coordinada dels independentistes porto-riquenys del PRTP

1979 La primera acció coordinada dels independentistes porto-riquenys (PRTP) a Puerto Rico, Chicago i Nova York 

17/10/1979 Tal dia com avui

Tal dia com avui de 1979 es van realitzar la primera acció coordinada dels independentistes del Partido Revolucionario de los Trabajadores Puertorriqueños (PRTP), amb vuit bombes a Puerto Rico, Chicago i Nova York.

Un artefacte va detonar a l'edifici de Duana Federal de San Juan i al de Fajardo. Uns altres darrere del monument de la Guerra Hispanoamericana a Guánica i a una de les torres de la Guàrdia Costanera a San Juan. La cinquena bomba va esclatar a Aguadilla, causant greus danys al sistema de comunicacions de radar de la Marina a la base Ramey.

Els artefactes explosius a Chicago van esclatar en un bany de l'edifici Cook County i davant d'un edifici de fusta desocupat del Centre d'Ensinistrament Naval Great Lakes. Un altre explosiu a Chicago va ser desactivat a l'edifici que alberga les oficines del Partit Republicà. A Nova York diversos artefactes no van arribar a esclatar.

El comunicat conjunt dels Macheteros, la FALN , la OVRP i la FARP van explicar que era part d '"una campanya politicomilitar contra l'imperialisme nord-americà" i contra els judicis a 21 independentistes acusats d'impedir les maniobres navals a Vieques. Les accions també estaven relaconades com a mostra de solidaritat amb Cuba, ja que a la matinada d'aquell 17 d'octubre 1,800 Marins van realitzar un simulacre d'invasió a la Base Naval nord-americana a Guantánamo, Cuba, en una postura de força contra la República de Cuba.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid