Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1939 Els feixistes afusellen a Barcelona l'advocat laboralista Eduardo Barriobero Herrán

1939 Els feixistes afusellen a Barcelona l'advocat laboralista Eduardo Barriobero Herrán

14/02/1939 Tal dia com avui

Eduardo Barriobero y Herrán (Torrecilla en Cameros, La Rioja, 1877-Barcelona 1939) va ser un polític republicà federal espanyol proper també a la Confederació Nacional del Treball (CNT).

Després de la sublevació dels militars feixistes el 1936 fou enviat per la CNT a l'Oficina Jurídica de l'Audiència de Barcelona, des d'on organitzà tribunals populars i justícia revolucionària que provocaren el seu enfrontament amb Santiago Gubern i Fàbregas i Lluís Companys, de tal manera que la van dissoldre el novembre de 1936. Joan García Oliver el va proposar per a Fiscal General de la República, però el president Manuel Azaña vetà el nomenament. El setembre de 1937 el govern republicà l'acusà d'apropiar-se de 8 milions de pessetes durant el temps que va estar al cap de l'Oficina Jurídica; tot i que el Tribunal Suprem el va absoldre es va passar la resta de la guerra civil a la presó. Cap al final de la guerra va emmalaltir i fou custodiat a l'hospital penal.

Després de la caiguda de Barcelona a mans de les tropes feixistes el 7 de febrer de 1939 fou sotmès a consell de guerra sumaríssim, condemnat a mort i afusellat tres dies després. Fou enterrat a una fossa comuna.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid