Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
2004 Judici a un jove mallorquí per la crema d'una bandera espanyola

2004 Judici a un jove mallorquí per la crema d'una bandera espanyola

18/10/2004 Tal dia com avui

Un jove de Manacor de 22 anys que militava a les JERC aleshores, va ser jutjat en aquesta data a la ciutat de Mallorca, acusat d'haver cremat una bandera espanyola. J.P. es va declarar innocent, i així ho van corroborar els testimonis citats a declarar. La justícia li demanava 9.000 euros de multa i, en cas de declar-se insolvent (no poder pagar la multa), ingressaria tres anys a la presó.

El president d’ERC a les Balears, Joan Lladó, que va acompanyar l’acusat durant el judici, i va manifestar públicament la solidaritat del partit amb el jove alhora que va vincular aquest procés amb la persecució que pateixen els joves dels Països Catalans ja sigui per raons de llengua o d’ideologia: Com pot ser que als Estats Units no sigui delicte cremar cap bandera i a l’Estat espanyol es continuï amb una legislació rància i contrària a la llibertat d’expressió? Un exemple més de les mancances democràtiques d’un estat modern.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid