Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1705 L'arxiduc Carles d'Austria arriba a Barcelona

1705 L'arxiduc Carles d'Austria, que rivalitza per la successió amb els borbons, arriba a Barcelona i és aclamat com a rei pels seus habitants

23/10/1705 Tal dia com avui

 L'Arxiduc Carles d'Austria havia estat proclamat Rei a Altena poc abans i la revolta valenciana dels maulets s'estengué liderada per Joan Baptista Basset. Això passava mentre escamots armats barraren el pas als borbònics a la plana de Vic.

 La flota de l'Arxiduc arribà a Barcelona el 22 d'agost de 1705.  Barcelona, envoltada de les tropes aliades, va rendir-se el 9 d'octubre i el Virrei de Catalunya Francisco Antonio Fernández de Velasco i Tovar signà la capitulació. Un dia com avui d'octubre entrà a Barcelona l'Arxiduc Carles, que el 7 de novembre de 1705 jurà les constitucions catalanes, i fou proclamat rei i adoptà el nom de Carles III d'Habsburg.

 Estant la guerra en curs i en un punt critic (Carles perdía a la penínusla i els seus alliats guanyaven a l'exterior), el germà de l'Arxiduc, l'emperador Josep I, emperador romanogermànic va morir sobtadament, per la qual cosa la successió al tron imperial va recaure en l'Arxiduc, fet que va provocar un canvi de suports de les potencies europees.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid