Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
2004 El jove Roger Albert és assassinat per un grup neonazi a Gràcia

2004 El jove Roger Albert és assassinat per un grup neonazi a la Vila de Gràcia

14/08/2004 Tal dia com avui
2004 El jove Roger Albert és assassinat per un grup neonazi a Gràcia 2004 El jove Roger Albert és assassinat per un grup neonazi a Gràcia

La matinada del 14 d’agost del 2004, a punt de començar la Festa Major, el jove antifeixista Roger Albert va ser assassinat amb una ganivetada al coll que li va causar la mort. El responsable d'aquest crim va ser Aitor Dávila, mentre que el seu acompanyant Emilio Cortés va ser considerat “no culpable” en sentència per aquest assassinat.

Al judici realitzat el 2006 el jurat es va inclinar pel delicte d'"homicidi", tot i que es mostrava partidari de demanar l’indult per a l'assassí de Roger Albert. Fonts judicials apuntaven a l’actuació “parcial” del magistrat-president, José Carlos Iglesias, contra l’acusació fins al punt de “condicionar” el veredicte del tribunal en les intervencions. El ministeri públic demanava 19 anys de presó pels dos processats i 20 anys les acusacions particular i popular per l’assassinat de Roger Albert.

Dos anys després el Tribunal Suprem espanyol va rebaixar la condemna a l'assassí de Roger Albert i absolia l'altre acusat: l'skin Emilio Cortés, que va ser exculpat el 2006 per un jurat popular i després per un magistrat de l’Audiència de Barcelona. Al responsable de l'assassinat li van reduir la condemna de 15 a 11 anys.

Per saber-ne més:

Absolt un dels nazis del cas Roger - VilaWeb

Almenys 24 assassinats feixistes en els últims 18 anys als Països Catalans

El Tribunal Suprem rebaixa la condemna a l'assassí de Roger

Comença el judici per la mort d'un jove durant les festes de Gràcia

 

 

 

 

 

 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid