Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1989 Detingut a Mallorca l'independentista Macià Manera

Detenció a Mallorca l'independentista Macià Manera, acusat de ser membre de Terra Lliure

21/07/1989 Tal dia com avui

El 21 de juliol de 1989 és detingut a Montuïri (Mallorca) l'independentista Macià Manera, acusat de ser membre de Terra Lliure. Se li aplica la Llei Antiterrorista. Al cap d’unes hores ingressa a la presó. Jutjat i condemnat a 6 anys de presó. Surt en llibertat provisional el maig de 1992.

Manera va explicar la seva detenció: "Quan me varen detindre a Montuïri en el meu lloc de treball per part de sis policies, varen dir que em portaven a Manacor, però en lloc d'anar-hi em varen dur a Palma i pel camí em començaren a pegar a l'estómac i a amenaçar-me que si no deia el que volien s'aturarien i, en efecte, així ho feren: es varen ficar dins un camí i em van fer baixar del cotxe i em començaren a pegar pertot, però principalment per la cara; després, un va treure una pistola i me la va ficar dins la boca i em van amenaçar de matar-me si no deien el que volien.

Després de tot això em portaren a comissaria de Palma, on varen seguir interrogant-me fins que em portaren a Barcelona amb un helicòpter; això, com sabeu, fa molt de renou, i els policies i el pilots es posaren uns auriculars per no sentir el renou, però a mi no me'n van donar i vaig arribar a Barcelona amb un mal de cap impressionant. Després em dugueren a comissaria i em van seguir interrogant.

Amb un llistí de telèfons em pegaven damunt el cap i després varen passar les tortures psíquiques; i em deien que em durien a fer una volta pels afores de Barcelona i això implicava que em donessin una altra pallissa. Després se ficaren amb la meva família. Durant tota la detenció no van deixar d'insultar-me constant ment amb tot tipus d'insults.".

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid