Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1975 Moçambic s'independitza de Portugal

1975 Moçambic s'independitza de Portugal

25/06/1975 Tal dia com avui

Tal dia com avui de 1975 Moçambic s'independitzava de Portuga. 

Després de molts anys de lluita per la independència, les negociacions entre l'administració portuguesa, a través del MFA, i el FRELIMO (Front d'Alliberament de Moçambic) van culminar en la signatura dels acords de Lusaka en 7 de setembre de 1974 a Tanzània, amb la transferència de sobirania a les mans de l'organització moçambiquesa. Tanmateix la situació dels colons no va quedar ben definida, principalment en el que deia respecte a les seves propietats, altres béns i situació professional, el que va dur a una insatisfacció generalitzada entre aquests, i va donar origen a una sèrie d'aixecaments.

Finalment, la formalització de la independència de Moçambic va quedar establerta el 25 de juny de 1975, el 13è aniversari de la fundació del FRELIMO.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid