Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1962 Algèria es proclama República independent

1962 Algèria es proclama República independent i s'allibera de la dominació francesa

03/07/1962 Tal dia com avui

El 9 de juny de 1830 França va envair el país, seguint els dictats de l'imperialisme de l'època. De nou, la resistència va ser molt dura. Els francesos van reprimir amb brutalitat els líders locals, que clamaven contra una dominació estrangera i a més no musulmana. Molts francesos van traslladar-se al país africà i es van establir a les millors terres de conreu. El règim imposat discriminava els nadius en el terreny social, econòmic i polític.

El Front d'Alliberament Nacional (FLNA) va començar una guerra de guerrilles rural i urbana per aconseguir la independència, va proclamar Ferhat Abbas president del Govern Provisional de la República Algeriana, i el 3 de juliol de 1962 Algèria va aconseguir la independència. Després va començar un període de relativa estabilitat sota un govern simpatitzant del socialisme.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid