Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1870 Primer congrés obrer i fundació a Barcelona la Federació Regional de l'AIT

1870 Primer congrés obrer i fundació de la Federació Regional Espanyola de l'AIT, que es realitza al Teatre Circ de Barcelona i a l'Ateneu Català de la Classe Obrera

18/06/1870 Tal dia com avui
1870 Primer congrés obrer i fundació a Barcelona la Federació Regional de l'AIT

El primer Congrés Obrer d’abast estatal se celebrà al local del Teatre Circ de Barcelona. Els Internacionalistes madrilenys llençaren la iniciativa el 19 de febrer de 1870 a les pàgines del setmanari La Solidaritad. El manifest convidava a participar a totes les Societats de Treballadors, constituïdes o en projecte, adherides o no a La Internacional, però que estiguessin d’acord amb els seus estatuts generals, a la celebració d’un congrés obrer estatal, que tindria lloc a Madrid el primer diumenge de maig.
Aquest manifest el va recollir el periòdic La Federación (portaven del Centre Federal de les Societats Obreres de Barcelona) en la seva edició del 27 de febrer de 1870, i proposava al mateix temps que se sotmetés a votació la ciutat on s’havia de celebrar el congrés.

Sota el lema No más derechos sin deberes, no más deberes sin derechos, el congrés, presidit per Rafael Farga i Pellicer, començà les seves tasques a les 9 del vespre del dia 18 de juny en el local de l'Ateneu català de la classe obrera. Tot seguit es van nomenar els components de la Mesa de la sessió. Van ser elegits Emilio Hugas President i Enrique Borrel de Madrid i Antonio Marsal de Barcelona com a Secretaris. A continuació es va constituir la Comissió revisora d’actes (formada pels 12 primers delegats).

Es van acreditar 90 delegats (74 del Principat) i el ciutadà francès Andrés Bastélica, que representaven 98 societats de 39 localitats.

Per saber-ne més:

Fundació de la Federació Regional Espanyola de l'AIT

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid