Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1809 Les forces napoleòniques executen els implicats al Complot de l'Ascensió

1809 Les forces napoleòniques executen els implicats al Complot de l'Ascenció a Barcelona

03/06/1809 Tal dia com avui

El Complot de l'Ascensió es va esdevenir a Barcelona els dies 11 i 12 de maig de 1809, dia de l'Ascensió, durant la guerra del Francès, amb l'objectiu de neutralitzar la presència francesa.

La conjura pretenia combinar la col.laboració de dos capitans italians, que havien de lliurar Montjuïc i les Drassanes, amb un aixecament general i la ràpida interrvenció de partides de guerrillers pròximes i de vaixells anglesos.

El pla va fracassar perquè un dels conjurats, el capità italià Provana, es vengué a la policia i va citar a casa seva els conspiradors Salvador Aulet, corredor de canvis, i Joan Massana, ciutadà de Barcelona, on tingueren accés agents amagats per escoltar la connversa. Provocà així la desfeta dels plans i la detenció dels implicats, cinc dels quals, els pares Joaquim Pou i Joan Gallifa, Josep Navarro, Salvador Aulet i Joan Massana, foren executats a la Ciutadella de Barcelona el 3 de juny de 1809 després d'un procés que tingué molt ressò popular. 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid