Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1995 Acció d'ETA amb cotxe-bomba contra el líder del PP José M. Aznar, que en resulta il·lès

1995 Acció d'ETA amb cotxe-bomba contra el líder del PP José M. Aznar, que en resulta il·lès

19/04/1995 Tal dia com avui

Tal dia com avui de 1995 ETA va portar a terme una acció amb explosius contra José María Aznar, aleshores president del Partit Popular i líder de l'oposició. Un cotxe bomba carregat amb 40 quilos d'amosal va esclatar al pas del vehicle blindat d'Aznar pel carrer José Silva de Madrid, quan es dirigia com cada matí a la seu del seu partit (l'explosió no va impectar de ple en el vehicle per un segon de retràs).

El mètode que va emprar l'organització armada basca va ser similar (accionat de l'explosió amb cable) que l'utilitzat per acabar amb la vida de Carrero Blanco el 20 de desembre del 1973. El motiu d'usar un cable tenia com a intenció evitar els innibidors d'ones que porten la majoria dels cotxes (i escortes) dels polítics espanyols.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid