Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1988 Bomba-trampa de Terra Lliure al Banc Central de Sants

1988 Bomba-trampa de Terra Lliure a la façana del Banc Central de la carretera de Sants. Un policia i un Guàrdia Civil resulten ferits de consideració

02/05/1988 Tal dia com avui

En aquesta data Terra Lliure va fer explosionar dues bombes amb parany a la façana del Banco Central de la Carretera de Sants, a pocs metres de la caserna de la Guàrdia Civil de l'Avinguda Madrid. Un policia i un guàrdia civil van resultar ferits de consideració, i va ferir lleument alguns civils. L'acció armada va acaparar la notícia dels diaris de l'endemà, que l'emmarcaven com un "salt qualiatiu" de l'organització. 

Aquesta acció s'havia realitzat en resposta a les tortures patides pels militants de Terra Lliure Sebastià Datzira i Marcel.li Canet, que es trobaven en dependències de la guàrdia civil, i en resposta a les detencions d´independentistes en els dies previs i durant la visita del rei espanyol a Barcelona, que va assistir a l´acte inagural del Mil.lenari de la Independència.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid