Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1986 Indult dels presos polítics Josep Digon, Josep Manuel Vieites i altres independentistes

1986 El Govern indulta els presos polítics catalans Josep Digon, Josep Manuel Vieites i altres independentistes

11/04/1986 Tal dia com avui

El Consell de Ministres que se celebrà a Madrid acordà concedir l'indult a cinc independentistes catalans, prèvia renúncia d'aquestes a persones a continuar treballant per a grups armats dissident o a formar-ne part.

Els que signaren el document de renúncia i foren indultats foren: Adela Godell, Damià Francàs, Antoni Maria Cabra, Josep Digon i Balaguer, i Josep Manuel Vieites Arca· Els tres primers havien estat detinguts per col·laborar amb l'organització armada ETA p-m i vinculats al PSAN, mentre que Josep Manuel Vieites —militant de Resistència Catalana d'Alliberament Nacional (RCAN)— i Josep Digon —exdirigent del Front d'Alliberament de Catalunya (FAC)— estaven acusats de diversos atracamentsi col·locació d'explosius.

En aquest primer paquet de «mesures de gràcia» del Govern espanyol s'hi havia inclòs inicialment Jaume Capelles i Jaume Paradell (acusats de l'assalt a la caserna de Berga), però com que la tramitació s'allargà més del compte, tots dos sortiren en llibertat l'anterior 1 de febrer.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid