Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1982 ETA executa el director de la central nuclear de Lemoniz

1982 ETA executa el director de la central nuclear de Lemoniz

05/05/1982 Tal dia com avui

Tal dia com avui de 1982 l'organització revolucionària basca ETA-m executava el director de la central nuclear de Lemoniz, Angel Pascual Múgica. Era enginyer d'Iberdrola i màxim responsable del projecte de la central nuclear, que arran d'aquesta acció armada es va paralitzar.

La construcció de la central va comptar amb un gran rebuig popular i pel moviment ecologista, i sobretot pels veïns i ajuntaments de la zona, que s'oposaven a la construcció de la planta. Les organitzacions del moviment independentista i les esquerres, com Euskadiko Ezkerra o Herri Batasuna, van fer campanyes d'oposició a la contrucció de la central nuclear.

ETA havia actuat amb moltes accions contra les instal·lacions i contra persones relacionades amb la construcció de la central nuclear.

Com a resposta a aquesta mort que va posar fi al projecte nuclear, CCOO i UGT van convocar una vaga de protesta.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid