Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1919 Un decret del govern estatal establia la jornada de treball de 8 hores

1919 Un decret del govern estatal establia la jornada de treball de 8 hores, després dela vaga de la Canadenca

03/04/1919 Tal dia com avui

Després de setmanes de la vaga general coneguda com de la Canadenca, el dia 3 d'abril de 1919 un decret del govern estatal establia la jornada de treball de 8 hores, per a tots els oficis.  Tot i així s'ha d'assenyalar  que la Patronal no es va quedar plegada de braços i unint-se al capità general Milans del Bosch aconseguiren provocar una segona vaga general i reproduir la repressió sobre els dirigents obrers i la CNT (el general, esperonat per l'oligarquia empresarial, no va voler posar en llibertat a 34 presoners, sotmesos a la seva jurisdicció). La duresa de la repressió va quedar reflectida en el fet que el secretari del sindicats d'Adobadors, Miquel Burgos, va morir a conseqüència dels trets de la guàrdia civil a la porta de casa seva i que entre l'abril i el juliol hi va haver 43.000 detinguts (15.000 encara estaven empresonats els primers dies d'agost) i 70.000 acomiadaments.

 

Per saber-ne més:

Veuobrera.org

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid