Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Multitudinària manifestació a Bilbao per l'autodeterminació

11.11.06 En un moment en què el procés de diàleg i negociació política entre l'Estat espanyol i l'esquerra abertzale passa per uns moments difícils a causa de l'immobilisme del l'Estat, desenes de milers persones (unes 26.000 segons el recompte del diari basc Gara) es van manifestar ahir a la tarda pels carrers de Bilbao per reclamar l'autodeterminació i la territorialitat del País Basc.

La marxa, convocada el passat 1 de novembre per persones significatives de l'esquerra abertzale, va recórrer en menys d'una hora i quart l'itinerari habitual d'aquestes manifestacions, des de la Plaça Aita Donostia fins a l'Ajuntament de la capital biscaïna. Anava encapçalada per una pancarta, portada pels convocants de l'acte, on es podia llegir el lema "Euskal Herriak autodeterminazioa".

12/11/2006 10:55 Internacional

A final de la manifestació, Arnaldo Otegui es va dirigir als manifestants i va afirmar que «L'esquerra abertzale no subscriurà ni ara ni mai un acord que no contingui els mínims suficients per garantir un marc democràtic en aquest país i una solució del conflicte en aquest país.». També va dir que quan "les coses es veuen negres, sense sortida" la solució és "continuar organitzant-se i lluitant".

Al final de la seva intervenció va llegir un missatge personal del pres polític basc Iñaki de Juana Chaos, que es troba un altre cop en vaga de fam per protestar contra la sentència política que li ha imposat l'Audiencia Nacional espanyola i exigir la seva llibertat, que, d'acord amb la legislació espanyola, fa més d'un any s'hauria d'haver produït.   

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid