Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1989 Es crea la Federació Escola Valenciana per l'ensenyament en català al País Valencià

1989 Es crea la Federació Escola Valenciana per l'ensenyament en català al País Valencià

05/12/1989 Tal dia com avui

L'Escola Valenciana, Federació d'Associacions per la Llengua és una entitat que agrupa quinze associacions del País Valencià en defensa del valencià com a eina de comunicació i estudi a l'ensenyament ordinari.

El seu orígen es remonta a l'any 1984, quan diverses associacions actualment integrades van iniciar una col·laboració en favor de les reivindicacions dels pares i mares d'alumnes així com els seus ensenyants en favor de la llengua. Constituïda oficialment el 1990 reivindica una escola integradora i solidària, arrelada al seu propi medi i que considera el valencià com l'element normal de comunicació i d'estudi a l'escola.

Al llarg del curs organitza trobades, festes i congressos i compta amb el suport de l'Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc. Juntament amb VilaWeb i "Escola Catalana", revista d'Òmnium Cultural, dona suport al projecte Escoles en xarxa.

Actulament aquesta entitat compta amb escoles a les comarques del Baix Maestrat, l'Alt Maestrat, Els Ports, la Plana Alta, l'Alcalatén, la Plana Baixa, el Camp de Morvedre, el Camp de Túria, l'Horta, la Ribera Alta, la Safor, la Costera, la Vall d'Albaida, el Comtat, la Marina Alta, la Marina Baixa, l'Alcoià, el Vinalopó Mitjà, l'Alacantí i el Baix Vinalopó.

L'any 2004 fou guardonada amb el Premi Gabriel Alomar i Villalonga durant la celebració dels Premis 31 de desembre concedits per l'Obra Cultural Balear. El 2006 fou guardonada amb el Premi Nacional a la Projecció Social de la Llengua Catalana, concedit per la Generalitat de Catalunya, per la defensa i ús del català al País Valencià, per implicar a la societat civil en la creació d'un futur més solidari on el valencià sigui la llengua d'integració i de cohesió social.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid