Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1976 Mobilitzacions per l'Amnistia a Barcelona

1976 Mobilitzacions per l'Amnistia a Barcelona

08/02/1976 Tal dia com avui

El febrer de 1976 va començar amb les manifestacions de Barcelona en demanda d’amnistia pels presos politics, que es varen celebrar els dies 1 i 8 amb una forta repressió per part de la policia franquista. El diumenge 1 de febrer de 1976, milers de ciutadans van envair els carrers de Barcelona per demanar l'amnistia. Ni tan sols era una manifestació legal, però va superar totes les previsions. Ningú no s'ho esperava: ni les autoritats ni els convocants -la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona- preveien una resposta tan massiva. Era com si aquell dia s'hagués perdut la por. Durant tot el matí, i en un ambient gairebé festiu només trencat per les violentes càrregues policials, la Barcelona postfranquista va canviar de cara.

La manifestació del 8 de febrer va ser convocada per la bona resposta ciutadana de la primera. La manifestació es va convocar al Parc de la Ciutadella, però aquest va ser clausurat i rodejat per un desplegament policial molt més nombrós que a la manifestació de l'u. Els manifestants s'organitzaren en diferents columnes humanes que es dirigiren al centre de la ciutat. Algunes d'aquestes columnes començaren a la plaça Letamendi, la plaça Sagrada Família, el Mercat de Sant Antoni o la plaça Virrei Amat. Les càrregues policials es repetiren de nou pel centre de la ciutat (les més intenses als districtes de Gràcia, de l'Eixample i de Ciutat Vella). En una d'aquestes càrregues policials va perdre l'ull per l'impacte d'una pilota de goma el gironí Just Manuel Casero.

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid