Comunicació
El documental sobre l'Operació Garzón es projecta a Rubí

Joan Rocamora: "Els independentistes significativament eren poca cosa, però feien nosa"

15/10/2014 Comunicació

Rubí va acollir ahir la projecció del documental "L'Operació Garzón contra l'independentisme català" impulsat per Llibertat.cat i realitzat per Zeba Produccions. La presentació, organitzada per la CUP, va anar a càrrec d'un dels protagonistes del treball, Joan Rocamora, encausat el 1992.

Rocamora va explicar que l'operació no responia a una qüestió de seguretat sinó que tenia l'objectiu de desmantellar l'independentisme combatiu, que llavors era l'únic agent que s'oposava a les Olimpíades. "Els independentistes significativament eren poca cosa, però feien nosa", va etzibar.

“No van anar a pels peixos grossos, van tocar tothom, i tots els detinguts estaven completament indefensos", va afirmar Rocamora, que va denunciar el silenci mediàtic per part de mitjans com La Vanguardia o El País.

El militant va explicar com la Guàrdia Civil va actuar contra el moviment independentista i que l'operació estava comandada per Garzón, "un jutge amb ànsia de fama que no tenia aturador”. Rocamora va destacar la unitat dels grups polítics a l'hora de demanar l'amnistia dels presos i va subratllar que la sentència del Tribunal d'Estrasburg del 2004 que condemnava l’estat espanyol per no haver investigat les tortures "va ser un consol, però encara no s’ha fet justícia”.

Valora
ACONSEGUEIX EL DOCUMENTAL
Si vols el documental en DVD (amb subtítols en anglès i espanyol) només has d'enviar un correu electrònic a operaciogarzon@llibertat.cat i te l'enviarem a casa.
Col·laboradors
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid