Operació Garzón, 20 anys
Unes 130 persones assisteixen a la presentació del documental sobre l'Operació Garzón a Palma

L'acte va servir també per presentar el nucli d'Alerta Solidària a l'illa de Mallorca

08/12/2012 Diari de treball

Unes 130 persones van participar dimecres passat a la presentació del documental Operació Garzón contra l'independentisme català a Palma, la primera a Mallorca. Un acte que també va servir per presentar el nou nucli de l'organització antirepressiva Alerta Solidària a Mallorca.

El portaveu nacional de l'organització, Martí Majoral, es va encarregar de presentar el documental i també es va ver una breu presentació de les persones que impulsaran Alerta Solidària a l'illa.

Les primeres intervencions van exposar la necessitat que tenia l'illa de la implantació d'Alerta Solidària, tot recordant l'augment significatiu de la repressió d'aquest darrer any i la necessitat de treballar la repressió de manera més sistemàtica i continuada.

En un moment de les intervencions, es va llegir una carta de Ramon Piqué, membre d'Associació Memòria contra la Tortura, que no va poder participar a l'acte. A la carta, Piqué parlava del context històric del 92, així com de la batalla que suposà dur l'estat espanyol a judici a Estrasburg per no investigar les tortures a independentistes.

De la seva banda, Majoral va posar de manifest els moments d'aixecament que estan vivint aes Països Catalans, tant al Principat amb la pujada de les mobilitzacions independentistes com a les Illes amb les protestes d'enguany en defensa de la llengua catalana i contra les retallades. Tot seguit, explicà com mitjançant la repressió l'Estat pretèn aturar aquest cicle de protestes. La seva intervenció conclogué amb la necessitat de continuar la lluita i de no afluixar.

Després de la projecció del documental hi hagué diverses preguntes sobre qüestions relacionades amb el documental, com ara el paper que jugaren al 92 partits de l'esquerra institucional o les implicacions de la sentència condemnatòria del judici d'Estrasburg.

L'acte va tenir lloc al recentment creat Cine Ciutat, un espai cooperatiu que neix del tancament dels antics cinema Renoir, i en un moment especial, ja que enguany es compleixen 20 anys dels Jocs Olímpics que motivaren la ràtzia repressiva contra l'independentisme.