Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP sobre Terra Lliure i l'Operació Garzón
El passat dijous 30 d’agost la CUP va realitzar un acte de presentació del llibre Terra Lliure, punt de partida i el documental L'Operació Garzón contra l’independentisme català a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes, plena de gom a gom.
 
La presentació de l’acte la va dur a terme un militant de CUP de l’assemblea local de Blanes, que va introduir els ponents i va explicar breument per què des de la CUP es va decidir d’organitzar aquest acte, tot recalcant que “cal donar veu als protagonistes de la història recent del moviment independentista al nostre país, ja que aquesta sovint ha estat obviada per una part dels grans mèdia”. A continuació l’historiador i membre de la CUP d’Arenys de Munt Agustí Barrera va fer una introducció històrica als fets per donar pas justa a continuació als coautors del llibre, Joan Rocamora (exmilitant de Terra Lliure i membre de la CUP de Cerdanyola i de l’MDT) i Josep Musté (exmilitant de Terra Lliure i membre de la CUP de Montesquiu), que van exposar de primera mà els fets principals que s’hi narren, així com la contribució i el paper clau que Terra Lliure va juga al llarg de la seva existència per posar les bases de l’independentisme d’esquerres actual, l’independentisme de combat, tal com se l’anomena en el llibre.
 
Des de la CUP de Blanes volem agrair la lliçó de fermesa i compromís amb uns ideals independentistes i de justícia social que ens van aportar els ponents i considerem molt important difondre aquestes idees per no oblidar qui som, d’on venim i sobretot, on volem arribar i en quines condicions volem fer-ho. La història ens ha mostrat que l’estratègia independentista que es va gestar fa més de 30 anys, amb l’aparició de Terra Liure, de confrontació, deslegitimació i rebuig dels estats espanyol i francès amb totes les seves estructures de poder i dominació és el camí a seguir.
 
A dia d’avui l’herència de l’independentisme de combat i l’estratègia independentista que va marcar Terra Lliure continua més vigent que mai quan des de l’esquerra independentista seguim lluitant als carrers plantant cara a les forces d’cupació espanyoles i franceses, cremant fotos del borbó, en definitiva denunciant les polítiques antisocials d’aquests estats capitalistes. Una estratègia de desobediència a l’Estat des del carrer però també des de les institucions, on la CUP continua denunciant el sistema capitalista i les estructures antidemocràtiques de l’estat espanyol als nostres ajuntaments i consells comarcals, tot plantejant l’alliberament nacional i social com a única sortida digne per construir un poble lliure i socialment just.
 
En aquest sentit, des de la CUP de Blanes també volem posar de manifest la importància, sí més no simbòlica, d’haver pogut realitzar aquest acte a la sala de plens de l’ajuntament de Blanes, el lloc on s’escenifiquen els debats i acords polítics que marquen una part de la vida social del municipi. És aquest l’espai des d’on la CUP de Blanes volem continuar deslegitimant l’estat espanyol, la seva falsa democràcia i totes les seves polítiques oligàrquiques gestades d’esquenes i contra el poble.
 
Aprofitem aquestes línies per fer una crida a mantenir-nos ferms amb aquestes conviccions i amb una estratègia independentista combativa. Ara que s’apropa la diada de l’11 de setembre cal que ens seguim manifestant sense fisures i sense embuts pels Països Catalans, per la independència i pel socialisme.
 
El país no està en venda! Ni pacte fiscal, ni pacte social,
Independència i socialisme!
Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid