Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
0 responsables
Nou anys després l'AVM3J deixarà de concentrar-se cada dia 3

El compromís de la majoria del Consell i de les Corts Valencianes d'obrir una nova comissió d'investigació així com tancar de forma "digna" l'accident fan que l'associació anuncie que deixarà de concentrar-se a la plaça de la reina de València.

02/07/2015 Drets i Llibertats
L'Associació Víctimes del Metro del 3 de Juliol (AVM3J) ha anunciat que la concentració de demà dia 3 de juliol, coincidint amb el novè aniversari de l'accident que va causar 43 morts i 47 ferits, serà l'última que realitzin. El motiu ha estat el compromís del nou govern valencià que ha assegurat que emprendrà les accions que tancaran de forma "digna" l'accident de metro i es convocarà una nova comissió d'investigació. Per tant l'associació deixarà de concentrar-se.

'Per fi es va s'investigarà realment, com va ser possible que un comboi de la Línia 1 descarrilés', ha dit l'associació en un comunicat en el qual han anunciat públicament que abandonen les concentracions. També han animat els valencians i valencianes a sumar-se al final d'una lluita on han 'demanant una investigació real on no es rebutgen documents ni testimonis i els compareixents no vagen amb les respostes apreses'. L'AVM3J lluita per una investigació en la qual es depuren les responsabilitats per la gestió que va permetre l'excés de velocitat assenyalat com a causa de l'accident.

Tot i abandonar les concentracions l'AVM3J seguirà lluitant per aconseguir que les causes que encara continuen obertes, com són la instrucció judicial i la investigació del Parlament Europeu, arriben a bon port.

Un monument de record a les víctimes

D'altra banda s'ha posat en marxa el 'Projecte 3 de juliol', una campanya de micromecentatge a través de Verkami que vol construir un monument de record a les víctimes: 'Un projecte viu, que perdure en el temps i en la memòria col·lectiva', diu el text. Per fer-ho realitat es necessiten 18.000 euros. A la web podeu veure les propostes finalistes i la decisió final recaurà sobre un jurat d'experts i un membre de l'AVM3J. El monument seleccionat s'ubicarà al lloc on va tenir lloc l'accident el 3 de juliol de 2006.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid