Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
0Responsables
Associacions de víctimes de l'accident de tren a Galícia a la concentració de l'AVM3J
04/10/2014 Drets i Llibertats

L'Associació de Veïns d'Angrois, el barri de Santiago on va descarrilar el tren al juliol de l'any passat, van donar suport ahir a la concentració mensual de l'Associació de Víctimes del Metro 3 de Julio de València (AVM3J), que ha tornat a exigir un procés transparent que depuri responsabilitats per la tragèdia de 2006, en la seva 96a trobada de cada dia 3, d'ençà l'accident del Metrovalencia ocorregut el 3 de juliol de 2006 en homenatge a les 43 víctimes mortals i 47 ferits.

A l'acte es va sumar ahir l'Associació de Veïns d'Angrois amb la seva presidenta, Dolores Baruja, en representació dels ciutadans que van ajudar a les víctimes del sinistre del tren que cobria la ruta Madrid-Ferrol.

En el manifest llegit aquest mes, l'AVM3J va exigir al Govern valencià que no s'oposi a la pràctica de noves diligències o preses de declaració i ha criticat a l'Advocacia de la Generalitat per "entorpir" el desenvolupament de l'actual instrucció de la causa.

Per la seva banda, la representant veïnal d'Angrois va assegurar entre llàgrimes: "Els trens no són per portar-nos a l'escorxador". Baruja, que rebrà demà a la nit el "Premi a la Convivència" de l'Associació de Veïns de Patraix, va reclamar "més mesurades de seguretat" malgrat les reduccions pressupostàries.

Els milers de persones congregats a la plaça de la Verge en suport als afectats per l'accident, van corejar durant l'acte reivindicatiu lemes com "Fabra dimissió" i "Cal tirar-los", crits referits als representants que, segons Beatriz Garrot, presidenta de la AVM3J, encara no han assumit la responsabilitat del sinistre.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid