Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#0RESPONSABLES
L’AVM3J torna aplegar milers de persones però ni el PP ni la justícia dóna respostes

Amb la d'avui, l'associació compleix set anys de concentracions denunciant Metrovalencia com a "culpables de 43 delictes d'homicidi i 47 delictes de lesions".

03/11/2013 Drets i Llibertats

La plaça de la Mare de Déu de València s'ha tornat omplir de nou de milers de persones per mostrar la seva solidaritat amb els familiars i víctimes de l’accident del Metro de València. Una concentració que, des de fa set anys, té lloc cada dia 3 de cada mes en aquest indret, davant l’oblit de la Generalitat Valenciana, del PP i de la justícia.

En aquesta ocasió, els assistents han mostrat cartolines negres i grogues, en record als 43 morts i 47 ferits, respectivament, girats cap al Palau de la Generalitat per exigir ser escoltats i mostrar que "segueixen aquí".

La concentració d'aquesta nit també ha servit per donar suport a la plataforma d’aturats. Els manifestants han portat aliments que s’han repartit a la gent més necessitada, un gest emotiu i solidari.

En el manifest llegit durant la concentració, l'Associació de Víctimes del Metro de València 3 de Juliol (’AVM3J) ha assanyelat que els directius de Metrovalencia han de ser imputats perquè era "coneixedors de l'altíssim risc que corrien els maquinistes i els usuaris de la línia 1 i no van utilitzar els elements mecànics que s'havien compromès a instal·lar".

Es refereix la instal·lació de balises que "en diverses ocasions tècnics de Metrovalencia van sol·licitar expressament que s'instal·lessin", que "van poder evitar l'accident" i que l'empresa es va comprometre a instal·lar, encara que finalment "no ho va fer".

El periodista Jordi Èvole, que ha estat guardonat recentment amb els Premis Onda  pel reportatge de "Salvados" sobre l'accident del metro, ha estat present a la concentració d'aquesta nit. En el seu compte de twitter "@jordievole" ha manifestat la seva solidaritat amb l'AVM3J i ha remarcat que el premi és de l'Associació.

Cak recordar que l’escrit la jutgessa Nieves Molina no veu rellevant penalment, el fet que en diverses ocasions, tècnics de MetroValència van sol·licitar expressament que s’instal·laren balises que hagueren pogut evitar l’accident.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid