Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
0RESPONSABLES
L’AVM3J assegura que no es va tractar de "un moment puntual de distracció" del conductor

Manté que el tren accidentat el 3 de juliol de 2006 va circular amb excessos de velocitat durant tot el dia

06/04/2015 Drets i Llibertats

Divendres passat, l'Associació de Víctimes del Metro del 3 de Juliol (AVM3J), es va tornar a concentrar en la plaça de la Mare de Déu de la ciutat de València com cada dia 3 de tots els mesos, per a seguir denunciant que MetroValencia disposava de les mesures de seguretat que hagueren evitat el sinistre, però no les va implantar en la Línia 1 i reclamar responsabilitats.

En aquesta concentració, la 102, es va saber que l'entitat havia elaborat un informe, que no descarta lliurar al jutjat que instrueix el procediment de l'accident, sobre la base de les lectures de les caixes del metre i a un informe de Policia en el qual es descriu la situació de cadascuna de les balises i senyals, així com la seua explicació.

I és que, l'associació ha creuat les dades de la caixa negra del tren amb els de l'informe policial i ha detectat que les tres ocasions en què la UTA 3736 (en la qual viatjaven les 43 víctimes) va recórrer el trajecte entre Plaça d'Espanya i Jesús superant la velocitat permesa en el 59%, el 54% i el 64% del trajecte. "Si els dos primers trajectes haguessin estat impecables en velocitat, i en l'últim s'hagués produït un excés, es podria imputar l'accident a una distracció puntual, però els excessos de velocitat van ser constants durant els tres trajectes, la justícia ha d'analitzar les dades i investigar".

Encara que l'AVM3J va lamentar, en la concentració, que la jutgessa del Metro es dedica a "prejutjar sense investigar tots els temes". En el manifest, llegit per Violeta Rius —ferit en el sinistre en el qual va perdre a la seva mare— l'AVM3J critica que la jutgessa pretén "tornar a arxivar el cas, sense esgotar totes les vies de recerca, la qual cosa desobeeix el mandat de l'Audiència Provincial".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid